E2a

Hur man gör matbord

Heminredning kan ta ut sin rätt på dina fickor

Heminredning kan ta ut sin rätt på dina fickor. En av de dyraste möbler som du kommer att behöva köpa för ditt hem är matbordet. För sluga människor som är redo för DIY-projekt, kan du spara pengar genom att göra matbord. Här är hur du kan göra ett matbord själv.

Förbered tabellen delar

Hur man gör matbord. Förbered tabellen delarna.
Hur man gör matbord. Förbered tabellen delarna.

Förbered tabellen delarna. Matbord finns i alla former och storlekar, men de grundläggande delarna är benen och bordsskivan. Du kan olika material för bordsskivan, såsom gamla trä dörrar och andra plana ytor. Du kan också köpa ett ark av trä och skär ut de mått som du vill. Bordsskivan kan vara rektangulär som de traditionella matbord, eller torget för att passa de kompakta hem idag. Skär bordet med en såg, och sedan använda en slipmaskin för att borsta kanterna till en jämn yta.

Lägg ben

Lägg ben. När bordsskivan framställes, är nästa steg att montera dessa på benen. Ett av de enklaste ben som du kan använda för en bordsskiva vänds spindlar. Den stora fördelen med att använda vände spindlar är att dessa är lätt tillgängliga i de flesta järnaffärer. Förutom vände spindlar, kan du återanvända även träben från andra möbler såsom gamla tabeller eller stolar. Om du vill lägga benen, vrid bordsskivan över och mäta två par parallella linjer som är minst en halv fot i hörnet av bordet. Använd skruvar för att fästa benen på bordet. Du kan också ta trä block, som kommer att spikas för att bilda en låda runt benen, att lägga till stöd för benen. Övriga ändringar av fyra traditionella bordsbenen är kabelvindor. Kabelvindor är stora cirkulära strukturer där de flesta bordsskivor kan placeras. Lägg skruvarna för att hålla bordet balanserad, även om små bordsskivor kanske inte längre behöver stöd från skruvarna.

Lägg fläck

Lägg fläcken. Att skapa eleganta matbord från grunden, gör trä textur och korn stå ut med fläckar. Tung är en av de äldsta typerna av trä fläckar som används för att vattentäta trä. Detta kan köpas i järnhandeln eller i specialbutiker. Lägg ett tjockt lager Tung på trä och använder en bit ren trasa för att borsta ner oljan. Använd minst två skikt av Tung på träet, och lämna över natten. Veden ska absorbera Tung lagret. Låt träet botemedel för ett par dagar innan du använder den på daglig basis.

Lägg lack

Heminredning kan ta ut sin rätt på dina fickor. Förbered tabellen delar.
Heminredning kan ta ut sin rätt på dina fickor. Förbered tabellen delar.

Lägg lack. För sista handen, kan du lägga lack bortsett från trä fläckar. Tung håller bordet vattentät, men även Tung färgade trä kommer inte att hålla upp till konstant användning. Lack finish kommer att hålla de Tung fläckar på plats under en längre tidsperiod. Det finns lacker som finns på sprayburkar, som är lättare att använda för gör det själv-projekt.

När träet har härdat, duka i matsalen och njuta av dina måltider i en möbel pjäs som du har gjort själv med hjälp av billiga material och en liten ansträngning. En DIY matbord får inte vara en släktklenod pjäs, men det är definitivt en av de mest roliga bitar att ha och sätta ihop.