E2a

Hur kan man kontrollera och lägga bromsvätska i bilen

En av de viktigaste delarna av ett fordon är bromssystemet

En av de viktigaste delarna av ett fordon är bromssystemet. Som förare är du inte förväntas ersätta bromsbelägg eller inspektera broms rotorer. Men kan du kontrollera om din bil motorns bromsvätska är låg. När denna vätska är låg, kommer din broms inte att fungera korrekt.

En gång i månaden

Hur kan man kontrollera och lägga bromsvätska i bilen. Objekt som du behöver.
Hur kan man kontrollera och lägga bromsvätska i bilen. Objekt som du behöver.

En gång i månaden, kontrollera bromsvätska på din bil för att se om du behöver lägga till fler. Det finns bilar med en indikatorlampa på instrumentpanelen som låter dig veta den aktuella bromsvätskenivån. Omedelbar uppmärksamhet behövs när nivån av bromsvätskan har nått under minimum. Bortsett från inte regelbundet lägga bromsvätska, är det också möjligt att nivån är låg eftersom det finns en läcka i bromssystemet.

Objekt som du behöver

 • Bromsvätska - kolla bilens manual för kvalitet eller typ av bromsvätska bilen kan använda
 • Tratt
 • Pappershandduk eller en trasa
 • Handskar (tillval)

Instruktioner

En av de viktigaste delarna av ett fordon är bromssystemet. Parkera bilen på en horisontell yta, inte en sluttning.
En av de viktigaste delarna av ett fordon är bromssystemet. Parkera bilen på en horisontell yta, inte en sluttning.
 • Parkera bilen på en horisontell yta, inte en sluttning. Kontrollera att bilen motorn är avstängd och handbromsen är aktiverad. Stötta huven.
 • Sätt på handskar vid behov. Bromsvätskan är frätande. Handskar är en försiktighetsåtgärd mot spill.
 • Leta efter bromsvätskebehållaren eller behållare. På de flesta bilar är det på baksidan av motorn på sidan av föraren. Vissa tillverkare märka cylinderns lock för att indikera att det är för bromsvätska. Bromsvätskebehållaren är lätt att hitta. Men om du inte kan hitta den, kontrollera fordonets handbok för platsen.
 • Använd en trasa eller pappershandduk för att rengöra locket innan du öppnar den. Detta förhindrar smuts från att gå in i behållaren (behållaren). Bromssystemet kan bli igensatta om smuts eller något annat främmande föremål kommer in i behållaren. Också torka bort all smuts, olja eller smuts utanför behållaren. Det finns en indikator utanför vissa reservoarer som du ska kunna läsa.
 • Skruva av locket. På andra bilar är behållaren lock en pull off typ.
 • Kontrollera nivån av bromsvätska i behållaren. Flesta containrar har nivåindikatorer finns på sidan. Andra har full och låg indikatorer inuti behållaren själv. Om vätskan Indikatorn visar att nivån på bromsvätskan är låg, tillsätt mer bromsvätska.
 • Placera en tratt in i behållaren öppningen.
 • Häll i bromsvätska långsamt. Titta på nivån som det går upp. Se till att inte gå över hela linjen. Om det inte finns någon indikator innanför eller utanför behållaren, fylla behållaren ungefär 3/4ths full. Försök att inte spilla bromsvätska på dina kläder, händer och kropp eller på utsidan av bilen. Torka bort spill med en pappershandduk eller trasa direkt.
 • Sätt tillbaka locket på behållaren och stäng bilen huven.

Obs: Om färgen på bromsvätska i behållaren är mörk, har en mekaniker kontrollera din bil.

Ett sätt att undvika en olycka på vägen är att se till att bilens bromssystem är i toppform. En del av ditt jobb som förare är att kontrollera nivån av bromsvätska i bilen regelbundet. Låg bromsvätska kan påverka bilens förmåga att sakta ner till en punkt. För din säkerhet och de övriga personer som du kan stöta på på vägen, kontrollera bilens bromsvätska i tid.