E2a

Hur du gör din första needlepoint stygn

Handarbete är en utmärkt och användbar senaste tiden och hobby

Handarbete är en utmärkt och användbar förflutna tid och hobby. Inte bara har du ändringen att skapa något mycket vackert och elegant, men du kan även använda den för att dekorera dina kläder, dina möbler vikar, dina gardiner och andra tyger runt huset. En av de viktigaste delarna av needlepoint stygn, dock, är hur du förankra ditt första nålspets. Såvida du inte har möjlighet att fästa tråden i första ankare, kommer resten av needlepoint arbetet ser illa och kommer lätt falla sönder. Här är de tre bästa sätten att göra ditt första söm.

Hur du gör din första needlepoint stygn. Handarbete är en utmärkt och användbar senaste tiden och hobby.
Hur du gör din första needlepoint stygn. Handarbete är en utmärkt och användbar senaste tiden och hobby.
  • Avfall knut. Avfallet knut är kanske en av de mest populära sätten att knyta den första needlepoint stygn. Med avfall knut, behöver du bara hitta en plats i tyg som är flera utrymmen förutom där du faktiskt kommer att göra den första sömmen. För att göra avfallet knut, måste du först placera tråden i nålen. Efteråt, skapa en liten liten knut i änden av tråden. Stick in nålen några centimeter bort från där du faktiskt kommer att göra din första knut, och sedan skapa flera stygn i området tills du hittar svansen på knuten. När du har hittat svansen på knuten, är det sista steget att ta dina saxar och nyp bort överflödig tråd.
  • Borta knut. Bortsett från avfall knut, bör du också överväga att använda bort knut. Den away knut används oftast för dekorativa sömmar, speciellt när du arbetar med duk som är väldigt spänd. Du måste se till att du placerar den första sömmen en tum eller två bort. Liksom avfall knut, måste du se till att det finns en knut i änden av tråden. Sätt i tråden uppåt och sedan tillbaka nålen till botten av tyget. Nästa gång du flytta nålen upp igen, se till att det är på den plats där du planerar att börja din söm.
  • Anchor stygn. Slutligen kan du också starta upp din needlepoint stygn med ankaret stygn. Ankaret stygn används vanligen när tyget är alltför snäv och inte tillåter dig att göra knutar i slutet av tråden alls, eller när tyget är alltför förlora, och knopar slutet av tråden kommer inte att göra något för att förankra sömmen. Med ankaret söm, skapar du helt enkelt fem ankare stygn på samma ställe, som effektivt låser sömmen på plats.
  • Trimning. Slutligen, se till att du alltid trimma överflödig tråd längst ned på duk när du är klar förankring första needlepoint stygn. På så sätt kommer du att kunna arbeta med ditt broderi utan att behöva oroa dig för att fastna din nål i tråden som du har ankrat.

Med dessa steg, bör du kunna förankra din första needlepoint stygn oavsett vilken typ av design, tyg eller tråd du använder. Med lite övning, bör du kunna utföra dessa olika typer av needlepoint ankare utan att behöva instruktioner.