E2a

Vad gör en bil radiator gör

En bil radiatorn är en av de viktigaste komponenterna i ett motorfordon. Bilen kylaren är ansvarig för att hålla din bil motorn svalna och upprätthåller en säker arbetstemperatur på cirka 195 till 220 grader Fahrenheit för din bil att löpa smidigt med bra bränsleförbrukning och effektivitet och övergripande bil prestanda. Bilen kylaren bort överskottsvärme som alstras av bilmotorn

Vad gör en bil radiator gör. När bilen hade genomgått svåra överhettning kan bilens termostat skadas.
Vad gör en bil radiator gör. När bilen hade genomgått svåra överhettning kan bilens termostat skadas.

Det är ett aggregat sammansatt av en serie av vertikal eller horisontell fenor slang som är ansluten till dispensering och mottagande tankar. Radiatorn kyler bilmotorn med en blandning av vatten med frysskyddsmedel lösningar som kommer att cirkulera runt motorn genom motorblocket och motorns huvud för att absorbera värmen från motorn och dess många delar. Radiatorn kylvätska pumpas sedan tillbaka till den mottagande tanken vid toppen på radiatorn och vätskan kommer att passera över röret inuti radiatorn som gör det möjligt för vätskan att svalna innan du går tillbaka till kylning av motorn.

En effektiv bil radiator kan hindra bilen från att överhettas

En effektiv bil radiator kan hindra bilen från att överhettas. Överhettning kan orsaka din motor att stanna. Stark värme kan utlösa gnistor och skada vissa motordelar, lednings-och bussningar. För en felaktigt upprätthålls bil, kan den orsaka mindre bränder att tända.

Underhålla din bil radiator i korrekt skick är en av dina viktigaste prioriteringar. Dessa är de saker som du behöver för att kontrollera när underhålla din bil radiator.

En effektiv bil radiator kan hindra bilen från att överhettas. Inspektera bilen kylaren totalt och leta efter läckor.
En effektiv bil radiator kan hindra bilen från att överhettas. Inspektera bilen kylaren totalt och leta efter läckor.

  1. När bilen hade genomgått svåra överhettning kan bilens termostat skadas. Du kan kontrollera om det är så genom att starta motorn med huven öppen och placera handen över den övre gummislangen av radiatorn. Om detta inte känns för varmt vid beröring, då din termostat fungerar fint.
  2. Inspektera bilen kylaren totalt och leta efter läckor. Tårar på kylaren skarvar och läckage från slangar, kylaren själv, vattenpumpen, värmaren kärna, topplockspackning, termostat bostäder, topplock och cylinderblocket liksom automatisk växellåda oljekylare och freeze plus kan orsaka kylvätska sippra ut . Du bör också ha kylarlocket kontrolleras. Den bör ha rätt tryckklass att motstå kylmediet kokpunkt utan att kylmediet att fly från bilen radiatorn.
  3. Mekaniska fläktar håller kylaren sval. Den mekaniska fläktkoppling bör också kontrolleras. Oljiga ränder på fläktbladen strålar ut från kopplingsnavet visar läcker. Du bör också byta fläktkoppling om fläkten snurrar fritt med nästan inget motstånd när motorn är avstängd och fläktbladen vingla när den trycks in och ut. För de bilar med elektriska installerade kylfläktar, kontrollera att fläkten roterar när motorn blir varm och luftkonditioneringen påslagen. Om fläkten stannar, har en mekaniker kontrollera fläkten anslutningarna motorkablar, temperaturgivaren samt relä. Fläktmotorn kan vara felaktig och behöver ersättas.
  4. Kontrollera remmar och slangar fläkt som en lös rem förhindrar fläktbladen från spinning smidigt och kontinuerligt och därmed förhindra att vattenpumpen från att cirkulera kylmediet i rätt hastighet. Slangar som är ungefär fem år gammal bör ersättas.
  5. Hela radiatorsystem bör också kontrolleras för smuts, skräp och döda buggar som kan blockera luftflödet genom kylaren kärna. Rost och hårt vatten skala kan bygga upp inuti radiatorn slangen. Det är nödvändigt att ha radiatorn återflödande från tid till tid för att ta bort dem.

Korrekt underhåll och inspektion behövs för att hålla bilen radiator i toppskick. Det bör alltid toppad med vatten och frostskyddsmedel blandning speciellt om du ska på en lång enhet. Har din radiator inspekteras regelbundet för stötar och läckor. Stötar kan påverka korrekt cirkulation av kylvätska och läckor kan orsaka kylaren att droppa och förlora kylmediet.