E2a

Skriva vetenskap labbrapporter: labbrapport format

Lär stegen för att skriva en vetenskaplig rapport för att få ett bra betyg

Nyckeln till att skriva någon typ av papper är att förstå ditt syfte. Varför skriver du det och vad du hoppas uppnå med detta dokument? I papper för en engelsk klass, är syftet att underhålla, utbilda eller informera. Science rapporter har också syften. Vårt syfte är att utforska, experimentera och formulera våra resultat i vår vetenskapliga rapport. Så vår skrift är exakt, teknisk och definitiv. Det är som ett recept, men du måste använda fackspråk.

Här är en bra grundläggande labbrapport format med många av de tekniker som vi lär i engelska klass. Dessa tips kommer att fungera bra med många ämnesområden, men kommer att gå igenom steg-för-steg och lär dig hur man skriver en rapport laboratorium.

 1. Definiera din hypotes. När lära sig att skriva en labbrapport för vetenskapen, kom ihåg att forskaren försöker utforska. När man förbereder för att skriva rapporter, se till att sammanfatta din förväntade resultat eller vad du tror kommer eller bör ske utifrån dina förkunskaper. Till exempel: "När vi lägger bakpulver till vinäger, får vi en fizzing reaktion jag hypotesen att när jag ersätta en annan syra (som kost cola) för vinäger, får jag samma reaktion.". Min favorit detektiv, Hercule Poirot, som ofta används hypoteser även om han varnade: "Det är meningslöst att teoretisera framför fakta."
 2. Lista ditt material. Som ett bra recept, måste din labbrapport inkludera specifika material du använder och i vilka mängder. Detta är ett område för detaljer och beskrivning. Du kommer att använda dina krafter för beskrivning här och hela din rapport. En forskare måste kunna visa och upprepa sina resultat. För att göra detta måste hon föra noggranna redogörelser för vad hon använder och hur mycket.
 3. Skriva vetenskap labbrapporter: labbrapport format. Definiera din hypotes.
  Skriva vetenskap labbrapporter: labbrapport format. Definiera din hypotes.

 4. Beskriv din procedur. Återigen måste du vara mycket specifika. Beskriv i detalj vad du gjorde, steg för steg. Detta är platsen att vara mycket sekventiell och välordnat och också en bra plats att använda ett diagram eller flödesschema. I kreativt skrivande, när vi skriver Mystery Stories, eller i litteraturen, när vi läser berättelser i mysteriet genren, lär vi oss att följa stegen och hitta mönster. Sekvens och förfarandet är avgörande för lösningen av många ett mysterium, och även till vetenskap labbrapport.
 5. Utarbeta i detalj vad som hände. Inom vetenskapen jargong är detta de "Resultat avsnittet. Beskriv kvaliteten på saken: rök (om någon), buller, lukt (disgusting!) och andra diverse detaljer du märker. Tänk de sensoriska detaljerna i sikte (färg, storlek, belopp), ljud (tror "brus, fräsa, boom' - onomatopoeia fungerar bra här), lukt (bitter, svavelsyra, söt, neutral), touch (klibbig, slät, mjuk , sörjig) och smak (endast vid behov). Mäta resultat och ge uppgifter om mängder materia samt. Detta är platsen att inkludera data, Venn diagram, grafer och diagram.
 6. Avsluta med din slutsats. Nästa steg i hur man skriver en rapport är att sammanfatta vad du hade förutspått skulle hända och vad som hände. Använd det här avsnittet för att bekräfta din hypotes eller skriva om den för att förklara dina resultat. Använda exempel diet cola, låt oss anta att diet cola skapade en reaktion, men det var mindre dramatisk än försöket med vinäger. Du kanske dra slutsatsen att du hade haft rätt att anta att andra syror gav liknande resultat, men att de var mindre potenta. Därför syran i dem var annorlunda. Du kunde hypotes att andra syror närmare vinäger sammansättning skulle få bättre resultat. (Se Eepybird för information om diet coke och Mentos fenomen, vilket skulle göra en stor rapport laboratorium.)
 7. Lär stegen för att skriva en vetenskaplig rapport för att få ett bra betyg. Beskriv din procedur.
  Lär stegen för att skriva en vetenskaplig rapport för att få ett bra betyg. Beskriv din procedur.

Håll dina labbrapporter i en anteckningsbok i ordningsföljd. När du skriver en rapport, skriver snyggt och använder färg för att markera olika begrepp eller vokabulär. Kom ihåg ord stora Thomas Edison, "Uppfinning är 1% inspiration och 99% svett!"