E2a

Skaffa en CDL licens

Den kommersiella körkort (CDL) är ett krav för dem vars jobb innebär att köra ett fordon som väger minst £ 26.000, innehåller farligt material, eller bär 16 passagerare. Säkra en CDL är en rigorös process som kräver att du skickar vissa tentor och uppfyller vissa krav. Här är vad du behöver göra.

Skaffa en CDL licens. Känn din licens klass.
Skaffa en CDL licens. Känn din licens klass.

  • Känn din licens klass. Det finns i princip tre klasser för CDL. Klass A är för förare som kommer att arbeta lastbilar som väger minst £ 26.001 och bogsera fordon som väger £ 10.000 och uppåt. Klass B är för dem som kommer att driva bussar och raka lastbilar som väger minst £ 26.001. Klass C, tiden är för förare som kommer att läsa farliga ämnen i en mängd som kräver ett plakat eller som kommer att bära 16 passagerare (inklusive förare).
  • Ta reda på godkännande krävs. Påskrift utfärdas till en förare som behöver köra under speciella förhållanden, t.ex. bära massor av passagerare eller använda ett visst fordon. Till exempel storetiketter Hazmat ett godkännande som ges till en förare som kommer att bära farliga ämnen som kräver plakat, medan skolbuss godkännande utfärdas till en förare som kommer att transportera förskola till gymnasieelever från sin bostad till sin skola och tillbaka. Passagerare stöd, å andra sidan, utfärdas till en förare som kommer att driva en personbil.
  • Passera kunskapstest. Testet för att ta beror på din licens klass och godkännande. Den kunskap Testet omfattar test passagerartransporter Luftbromsar Test, School Bus Test, Hazardous Materials Test, Tanker Test Dubbel / Tripplar Test och fordon Kombination Test. Samtliga CDL sökande måste vidta de allmänna kunskapstest.
  • Passera kompetens tester. Den kompetens test kommer att ges till dig efter att ha passerat kunskapstest. Den är uppdelad i tre kategorier: Pre-Trip bilprovning, Basic fordonskontroll och körning på väg. I pre-trip Bilprovning, kommer du vara tvungen att inspektera ditt fordon före avresan. Du måste förklara vilken del av fordonet måste du inspektera och orsaken till kontrollen. I Basic fordonskontroll test måste du köra din bil på förutbestämda ställen som kontrollanten inspekterar din kontroll färdigheter, medan den körning på väg testet kräver att du köra fordonet i olika vägar situationer som järnvägskorsningar, korsningar, och kurvor.
  • Möt medicinska normer. Din stat har fullständig lista över de federala medicinska normer. Bortsett från att följa de federala medicinska krav måste du också säkra en federal läkarintyg eller kort.
  • Presentera en identitetshandling. Du kommer att krävas för att presentera ditt Social Security-kort som bevis för identifiering. Du behöver inte presentera ditt körkort, men ta med dig under din ansökan och tester.


Kom ihåg att du måste vara 18 år eller över (inomstatliga körning) eller 21 år eller över (Interstate körning) vid tidpunkten för din ansökan. Se till att följa alla regler för CDL ansökan och vara bra på dina undersökningar. För mer information om CDL programmet, kontakta din lokala licensiering kontor.