E2a

Så spelar h.o.r.s.e. poker

HÄST

HORSE står för de olika typer av pokerspel nämligen Hold'em, Omaha High-Low, Razz (Seven card stud låg), Stud (Seven card stud hög), åtta eller bättre (Seven bil stud high-low). Med andra ord, är det här spelet mer komplicerat än din vanliga pokerspel. Om du inte alls bekant med att spela poker, då måste du komma ihåg några grunderna.

Spela poker alltid börjar med att ställa vem den främsta återförsäljare är för spelet eller runda, och de gör det genom att utse en skiva som heter "knappen". Spelaren till vänster om honom skulle då ställa den "lilla mörken" (hälften av den lilla satsningen som har inrättats). Då spelaren bredvid honom skulle ställa in "big blind", som skulle vara dubbelt lilla mörken. Så om den lilla mörken är 5€ då stora mörken skulle vara 5€. Det bör noteras att varje typ av poker har olika spelreglerna.

Så som spelet börjar

Så när spelet börjar, får varje spelare ett antal kort kallas "hålkort" som bara kan ses av den spelaren. När du har sett dina kort, måste du bestämma om du vill vika (ge upp din hand för det spelet), kontrollera (du kommer inte satsa, men hålla handen), bet (lägga till eller öka potten pengar), ring (för att ens det belopp som den andra spelaren har satsat) eller höja (du höjer satsa pengar). Efter varje spelare har beslutat och turn kommer tillbaka till återförsäljaren, en serie kort som kallas gemensamma kort därefter kommer att delas ut, nämligen floppen, där tre kort delas ut,, turn där ena kortet kommer att behandlas ut, och floden, där en annan kort delas ut. När älven har delats ut och de slutliga satsningar har gett, är det dags för showdown. Beroende på spelet, kommer den med de bästa korten får potten.

Så spelar h.o.r.s.e. poker. Omaha High-Low Poker.
Så spelar h.o.r.s.e. poker. Omaha High-Low Poker.

  1. Hold'em Poker. För Hold'em, har du bara två hålkort. Procedur enligt ovan kommer att följa med dig att göra det bästa möjliga kombinationer av dina hålkort och de fem gemensamma korten. Vissa spel har någon form av hierarki med kostymer, men i Hold'em poker, alla kostymer är lika, alltså den med den bästa kombinationen vinner potten.
  2. Omaha High-Low Poker. Det är också ibland kallas "Omaha High-Low" eller "Omaha Eight or Better". För denna omgång, kommer du att få fyra hålkort, men du kan bara använda två av dem i kombination med tre av de gemensamma korten. Det kallas "Hi-Lo" på grund vid showdown, de med den bästa handen för hög och låg komma att jämnt dela potten. Om ingen blir den bästa låga handen, kommer den ena med den höga handen tar potten.
  3. Razz (Seven card stud låg) Poker. Detta spel är något mer komplicerad än Hold'em och Omaha eftersom de lägsta korten vinner potten. Till skillnad från de första två, börjar det inte med en small blind eller big blind. De två hålkorten delas ut och en face-up kort, och detta kort kommer att avgöra vem som placerar den lilla satsningen. I de fall där det skulle vara en slips på vem som skulle börja, dräkten ranking från högsta till lägsta är: spader, hjärter, ruter och klöver. Om du fick det högsta kortet, och sedan placera din insats och spelet kommer att plocka upp medurs efter dig och när hela rundan är gjord, kommer ett annat kort att behandlas var och en av er. Denna gång kommer den med det lägsta kortet (den starkaste för det här spelet) kolla antingen eller satsa och få spelet att gå. Du kommer att få ett annat ansikte upp kort och den med lägst (starkaste) startar igen. Härifrån till sista uppsättningen öppna kort kommer satsningen att vara för stor satsning. Det sista kortet som delas ut till dig skulle vara nedåt, men den som kommer att agera först skulle fortfarande vara den med det lägsta kortet. Den högsta kombinationen av kort som kan vinna potten skulle bli följden av 5, 4, 3, 2, A som kallas av vissa som "muttern", eller "kung låg". Om det blir oavgjort mellan spelare, då den avgörande faktorn skulle vara dräkten rankingen nämnts ovan.
  4. Stud (Seven card stud hög). Stud är den exakta motsatsen till Razz poker, där det högsta kortet vinner hela potten, med samma grund av färg rankning. I stället för den med det högsta kortet för att starta spelet, är det den med lägst, och så vidare och så vidare.
  5. Åtta eller bättre (Seven card stud high-low). Precis som Omaha High-Low, kommer det här spelet belöna den bästa höga handen och den bästa låga handen. Kvalet för att vinna den låga handen är att ha din hand totalt minst 8, eller mer än 8 för att förtjäna den låga halvan av potten.

Poker på egen hand är inte så svårt att spela

Poker på egen hand är inte så svårt att spela, och det bör noteras att det krävs mycket tålamod och övning att behärska. Spela med folk du känner, satsa precis med chips och ha kul. För en förteckning av en pokerhand leden, kolla denna hemsida .