E2a

Så här visar du en sten samling

Rock samlare tar tid att skaffa olika typer av stenar från speciella platser. Dessa bergarter har olika egenskaper som kan skiljer dem från en vanlig sten som du ser på marken. Stenar kan vara svårt att lagra särskilt om de är stora. Som en klippa samlare, är det viktigt att ha en monter för att placera stenar i för dig att visa andra olika stenar som du har i din samling. Om du vill visa din rock samling, följ tipsen som anges nedan.

Här är några av de tips som du kan använda om du vill visa din rock samling:

  • Köp en monter. Innan du köper en monter för dina stenar, kontrollera om du har några poster som kan kräva en speciell storlek hölje. Detta kan användas för större stenar. Du kanske också vill avskilja en viss sten från de andra. Du kan sätta detta i ett separat monter. Att köpa fall berg display, kan du gå till webbplatsen usadisplay.net . På denna webbplats kommer du att kunna hitta montrar för olika samlingar. De finns i olika storlekar och färger. Välj en monter med glas för att skydda klipporna från att samla smuts och damm.
  • Förbered dina stenar. Förbered dina stenar innan du lägger dem i montrarna. Se till att de redan är rena. Du kan också skriva ut etiketter för klipporna så att du kan märka varje en som du uttryckte det i montern.
  • Välj en plats. Flesta berg samlare vill visa upp sin samling till sina vänner och människor som reser in på deras hem. Du kan ägna en plats för din rock samling eller du kan också visa den i vardagsrummet där alla kan se den. Bara se till att du har tillräckligt med utrymme för alla dina stenar. Tänk på belysningen på platsen och om det är en upptagen plats. Du vill inte din samling för att få omkull. Placera den där den nås av naturligt ljus. Undvik att använda artificiellt ljus direkt på klipporna eftersom detta kommer att orsaka missfärgning.
  • Ordna stenarna. Nu när du har allt som du behöver, kan du börja ordna stenar i montern. Det är visa bästa klipporna efter kategori. Du kan ordna dem efter färg, genom snitt eller typ. Lägg till en bakgrund till montern om du vill ha färger Rock Pop ut. Använd en mörk färgad bakgrund för stenar som är ljus i färg och vice versa. Detta kommer att göra din samling enklare och mer attraktivt att titta på.


Så här visar du en sten samling. Förbered dina stenar.
Så här visar du en sten samling. Förbered dina stenar.

Dessa är några av de tips som du kan följa om du vill visa din rock samling. Om du har ingen aning om hur du visar din samling på ett tilltalande sätt, kan du besöka museer att återskapa sina skärmar i ditt eget hem. Dela din samling till andra rock entusiaster.