E2a

Så här förhandsgranskar böcker på nätet

Via Internet

Via Internet, förlag och enskilda författare kan nu distribuera och sälja tryckta och elektroniska böcker på nätet. Fördelen för läsarna är att de nu lätt kan hitta, förhandsgranska och utnyttja dessa böcker. Precis som du skulle granska en bok i en fysisk bokhandel innan de köper den, online-bokhandlar och andra webbplatser ger också läsarna med medel för att förhandsgranska böcker.

Besök en utgivarens webbplats.
Skriv utgivare använda Internet för att marknadsföra och visa upp sina publikationer. Om du känner till utgivaren av en viss bok du söker, använd en sökmotor och besöka utgivarens hemsida. Sådana webbplatser ger ofta en bild av boken (locket), en synopsis, Blurbs eller recensioner från myndigheter eller experter och eventuellt även en kort biografisk inträde på författaren eller redaktörer. Vissa kan även visa en boks innehållsförteckning eller visa utdrag från några kapitel. De gör inte detta för alla sina publikationer. Så mycket marknadsföringsinsats gäller oftast mer till de populära titlar eller 'bestsellers'.

Så här förhandsgranskar böcker på nätet. Besök en utgivarens webbplats.
Så här förhandsgranskar böcker på nätet. Besök en utgivarens webbplats.

Besök webbplatser som säljer böcker.
Amazon är en av de första och äldsta online-bokhandlar på Internet. Samtidigt fysiska bokhandlar som Barnes & Noble har skapat online-versioner av sina butiker. Sådana bok detaljhandeln webbplatser kommer att ge besökarna med sammanfattningar och recensioner av de böcker som de säljer. Dessutom ingår publikationen information, information om författare, redaktionellt och kundernas utvärderingar och utgående länkar till andra recensioner av samma bok. Sådan information kommer förhoppningsvis att vara tillräckligt för att ge dig en uppfattning om bokens innehåll och hjälpa dig att fatta ett köpbeslut. Det finns andra sajter som Google Books som inte är exakt nätbutiker men ger ett slags "sök och förhandsgranska" tjänsten. Beroende på deras arrangemang med olika förlag, hela kapitel eller mycket korta utdrag ur böckerna på denna webbplats kan ses på nätet.

Besök online-bibliotek.
Universiteten har egna bibliotek och tryckpressen och de mer än sannolikt har skapat hemsidor för dessa segment av deras institution. Online bibliotek av sådana universitetets webbplatser har naturligt akademiska och facklitteratur publikationer. Om detta är den typ av bok du letar efter, kan du försöka surfa sådana webbplatser. De kommer också att ge dig synopsis, recensioner och detaljer publicering.

Besök bloggar eller forum.
Böcker är ett vanligt diskussionsämne i bloggar och forum. Sök efter ämne att få en som är relevant. Till exempel, om du letar efter kommentarer och recensioner om en science fiction-roman, sök efter sci-fi bokklubbar och bloggar. Omdömen från sådana webbplatser varierar i kvalitet och är naturligt högt påstridig men de kunde ge dig en idé om hur en bok togs emot av andra läsare.

Besök webbplatser som säljer böcker. Besök online-bibliotek.
Besök webbplatser som säljer böcker. Besök online-bibliotek.

Med hjälp av dessa online-metoder för att förhandsgranska böcker kan spara dig mycket tid och hjälpa dig att fatta bättre köpbeslut. Så mycket som möjligt, leta efter webbplatser som visar utdrag och omfattande sammanfattningar så att du kan bättre utvärdera en boks innehåll.