E2a

Så här byter du generatorn i en Chevy Camaro

Motorer som inte bara köra på bensin (eller annat bränsle)

Motorer som inte bara köra på bensin (eller annat bränsle), men med moderna motorer, det elektriska systemet bidrar en stor del. I petroleum-matade motorer är en avgift som krävs för tändstiften att tända bränsle-luftblandningen. I dieselmotorer, är en avgift som krävs för att starta motorn rullande från kallstart.

Så här byter du generatorn i en chevy camaro. Förbered dina verktyg.
Så här byter du generatorn i en chevy camaro. Förbered dina verktyg.

En generator är i grunden en generator som levererar ström till bilen och laddar batteriet medan bilen körs på tillräckligt varvtal. Under tomgång, tar batteriet över, men över en viss RPM, driver generatorn ström tillbaka till batteriet. Men efter en tid kan din generator förlora sin verkan, och du kommer att uppleva svag elektricitet, som kan vara tydlig i ojämn tomgång, svaga strålkastare ljus, och svårigheter att starta. Dessa kan vara symtom på antingen ett svagt batteri eller en svag generator. Hursomhelst, är det bäst att leta efter både och ersätta både batteri och generator om behov uppstår.

  • Förbered dina verktyg. Byte av generatorn på en Chevrolet Camaro är en ganska enkel uppgift, vilket kan göras med hjälp av några verktyg. Du behöver en hylsnyckel och momentnyckel. Du kommer också att behöva en ny generator set. Om du misstänker en sliten generator bälte, kan du ersätta även detta på denna punkt.
  • Förbered fordonet för underhåll. Om du precis har använt Camaro, låt det parkerade ett par timmar, för att låta motorn svalna. Annars kan du skadas av värmen. När motorn har svalnat tillräckligt, öppna huven och stötta upp det med huven stativ. Koppla batteriernas båda poler-positiva och negativa till att du inte får roboten medan du byter generatorn.
  • Ta generatorn. Leta efter uppstarten som täcker den positiva terminalen och tråd. Skjut stöveln ner och ta det positiva ledningar stud genom att lossa muttern med en hylsnyckel. Du kan ta bort kabeln när muttern lossas.

    Ta ut monteringsbulten från generatorn bakre fäste. Detta kommer att innebära att använda en hylsnyckel. Sedan kopplar kraftledningen oljekylare, så att du kan få tillgång till generatorn. Eftersom generatorn kommer att vara löst vid det här laget, kan du ta bort drivremmen. Kontrollera remmen är skadad, om den behöver bytas ut.

    Ta sedan bort monteringsbulten på framsidan av generatorn. Du kan nu ta bort generatorn från Camaros motorrummet.

  • Byt generatorn. Installera den nya generatorn genom att fästa den till motorn genom monteringsbulten på framsidan av generatorn. Dra åt bulten med hjälp av en momentnyckel. Använd 37 ft-lbs i vridmoment. Anslut sedan drivremmen och fäst sedan fästet på baksidan. Dra åt bulten till 18 Nm. Fäst den positiva polen tappen och dra åt bulten till 18 ft-lbs med momentnyckeln.


När du är klar byter generatorn

När du är klar byter generatorn, kan du byta ut batteriet terminaler fästa positiva först, sedan det negativa. Gör ett test starta och driva. Om du har en spänningsprovare, kan du kontrollera den spänning som strömmar genom bilens elsystem. Detta vara vid en stadig intervall från 12 volt till 14 volt. Om det stannar vid 12 volt eller under, då din generator kanske inte fungerar eller det kanske inte fästas på elsystemet ordentligt.