E2a

Så här avslutar destruktiva samtal med din inre kritiker

Ah, din inre kritiker, ärkefiende av alla kreativa konstnärer, som håller dig underpresterande och låter dig skapa på bara en bråkdel av din fulla potential.

"Du är inte en riktig konstnär," "Du förtjänar inte tid ensam på dina kreativa projekt," "Varför ens starta ett nytt projekt, kommer du bara antingen strula till det eller överge det som alla de andra," bara 3 av den typ av skadliga kommentarer kastade regelbundet din väg.

Så här avslutar destruktiva samtal med din inre kritiker. Erkänna din inre kritiker.
Så här avslutar destruktiva samtal med din inre kritiker. Erkänna din inre kritiker.

Men din inre kritiker behöver inte vara så negativ och destruktiv. Du ser, det är faktiskt försöker hjälpa, bara i en klumpig sätt. Här är varför, och de 5 åtgärder du kan vidta för att avsluta dessa negativa och kreativitet-dödande konversationer:

  1. Erkänna din inre kritiker. Sätta fingrarna i öronen och gå "La, la, la, jag hör dig inte" bara inte kommer att fungera. Din inre kritiker är falsk och busig och kommer att göra allt den kan för att stjälpa dina kreativa insatser smyg. Det första steget för att begränsa dess effekter är att helt enkelt vara medveten och känna igen de tider när de negativa konversationer visas. Ju mer du gör detta, desto lättare blir det.
  2. Inse djupare avsikt. Din inre kritiker är inte en dålig människa, ärlig! Den djupare avsikten bakom alla dessa negativa kommentarer är att ta hand om dig, för att skydda dig från att bli skadad. Om du aldrig prova någon ny kreativ konstverk, kan du inte misslyckas, kan du förstöra inte det. Så det inre kritikern är helt enkelt att göra allt den kan för att hålla dig från att eventuell smärta, om än på ett konstigt sätt.
  3. Tacka din inre kritiker. När du har erkänt de tider då din inre kritiker är mest pratsam, och insåg djupare avsikten sina åtgärder, kan du tacka den, låt den veta sina ansträngningar uppskattas: "Kära Fred (eller vad du vill kalla din inre kritiker ), erkänner jag era ansträngningar att försöka skydda mig från att bli sårad, och tack uppriktigt för era vänliga övervägande. "
  4. Gå vidare och skapa ändå. Fortsätter från din konversation med Fred i steg 3, låt din inre kritiker vet att du kommer att skapa i alla fall: "Jag förstår varför du kommer ut med sådana negativa kommentarer och försöka hålla mig säker, och jag skulle vilja låta du vet att vad du säger, jag ska bara fortsätta och skapa vad som är viktigt för mig i alla fall ... "
  5. Upprepa för att blekna. Precis som allt får vi bättre med praktiken. Processen från steg 1 till 4 kan upprepas varje gång du hör dessa negativa röster i huvudet. Ju mer du gör detta, desto mindre påverkan din inre kritiker kommer att ha tills det är reducerad till en knappt hörbar mummel i bakgrunden.

Följ dessa enkla och kraftfulla åtgärder för att avsluta de destruktiva samtal med din negativa inre kritiker. Du kan börja direkt.

Tacka din inre kritiker. Gå vidare och skapa ändå.
Tacka din inre kritiker. Gå vidare och skapa ändå.