E2a

Så för att komma åt C - klämman för att ta bort bilen axlar

Ta bort C-klippet som håller axeln axeln i axelhuset

Ta bort C-klippet som håller axeln axeln i axelhuset, är en enkel process som du kan göra själv med några grundläggande handverktyg. C-klämman själv är en liten del inuti differentialen som håller axeln på plats. När c-klämman avlägsnas axeln kan avlägsnas från huset.

Om är fortfarande på fordonet, måste du lossa muttrarna på hjulen på denna axel. Krita hjulen motsatsen till axeln du arbetar med och Jack bilen upp. Efter att ha säkrat axeln på pallbockar och flytta uttaget ur vägen, ta bort hjulen från axeln du arbetar med. Placera i friläge. Med ett avlopp pan i stället ta bort skruvarna som håller skillnaden locket på plats. Om locket fastnar på plats kan du försiktigt bända om off eller prova knacka den med en gummiklubba. När locket avlägsnas låt avloppet växellådsolja från axelhuset. Använda broms renare eller motor avfettningsmedel, rengör insidan av axelhuset. Om så behövs, använd en trasa för att ösa den återstående oljan och renare ur axelhuset. Det kommer att finnas en magnet antingen på den differentiella locket eller inne i axelhuset, se till att få så mycket av metallspån bort av denna magnet som möjligt så att du inte förorenar den nya växellådsolja. Efter allt är rent blir det mycket lättare att hitta och ta bort C-klämman från axeln.

Om axeln du arbetar med har trumbromsar måste du ta bort bromstrumman för att komma åt axeln. Ta tag bromstrumman med båda händerna och vrid och dra. Trumman kan ha fastnat och en eller flera av följande metoder kan behöva användas för att ta bort den. Det första man måste prova är att justera bromsarna ner. På stödplattan, bör det finnas en oval gummitätningen som när de tas bort ger tillgång till bromsen justeringsanordningen. Tillbaka bromsarna ner med justeraren och försök att ta bort trumman igen. Om den fortfarande fast nästa metod för att prova är smack kanterna på trumman med en hammare. Det sista för att försöka använder en brytjärnet mellan trumman och fästplattan.

När trummorna har tagits bort och du kan se axeln

Så för att komma åt C - klämman för att ta bort bilen axlar. Ta bort c-klippet som håller axeln axeln i axelhuset.
Så för att komma åt C - klämman för att ta bort bilen axlar. Ta bort c-klippet som håller axeln axeln i axelhuset.

När trummorna har tagits bort och du kan se axeln, tryck axeln in mot bilen tills den bottnar. Nu är du redo att ta bort C-klämman från axeln. C-klämman är belägen i axelhuset och är på änden av axeln som är synlig mellan växlarna. Snurra axeln runt tills du kan se C-klippet och använder en skruvmejsel, en pick eller en liten magnet bort C-klämman från axeln.