E2a

Så för att behålla din RV batteri

RV eller fritids fordonsägare upplever ofta problem med batteriet

RV eller fritids fordonsägare upplever ofta problem med batteriet. Kontrollera alltid och underhålla din RV batteri så det blir korrosions-och smuts-fri. Nedan finns information och guider om hur du behålla din RV batteri.

  • Kontrollera alltid din RV batteri. Din RV Batteriet finns i den främre huven, tillbaka huven eller sidofacket på din RV. Den typ av batteri beror på typen av fordon. Det får inte finnas någon korrosion på dina batterier och kablar måste säkras och tät.
  • Rengör din RV batteri. Du behöver stålborstar, batteripolen beskyddare, gummihandskar och vatten för att rengöra din RV batteri. Bära ett par handskar handen gummi och ögonskydd för att skydda dig från batterisyra spill som kan orsaka irritation.
  • Elektrolyt eller batterisyra är surt att tyg, metall och skinn. Om det av misstag sprutas på ögonen eller spills på huden ska du omedelbart skölja det infekterade området med vatten och bakpulver blandningen för att neutralisera syran. Rådgör med din läkare omedelbart.
  • Använd en stålborste för att eliminera damm och korrosion på kabelkontakterna och mössor. Kontrollera att borsten i din pensel är fortfarande hårda och vassa. Spraya lite batteripolen Protector till locken och kontakter för att undvika korrosion. Batteriet kommer också att sparas från batteriet misslyckande och svårstartad.
  • Rengör locken och kontakterna på batteriet som innehåller vatten. Kontrollera att vattnet höjden är högre än de ledande plattorna. Ta av locket på batterierna och kontrollera vattennivån. Blyplattorna är två inches hög och vattnet nivån alltid måste vara högre än så. Återigen, använd din stålborste för att ta bort rost. Spraya destillerat vatten till locken och kontakter.
  • Kontrollera och rengör kablarna RV batteri. Var extra försiktig i att köpa färdiga kablar. Isoleringen kan dölja storleken gauge tråd. Köper inte kablar som har bolt-on terminaler. Dessa kan inte korrekt förseglade, vilket kommer att orsaka korrosion. Kontrollera kablarna om den har avskalade isolering, korrosion och raster innan du köper.

    Vid rengöring av kablarna, ta bort kablarna från batteriet. Börja med det negativa. Rengör dem med en blandning av bakpulver och vatten. Uttagen måste också rengöras med liknande lösning. Sätt nog vaselin på batteriets poler. Tätt anslut batterikablarna.

  • Säkerställa tillräckligt laddning av RV batteri. De mest vanliga skäl olägligt batteriets fel är sulfatering, ihållande underladdning, överladdning och dåligt underhåll. Du kan ladda batteriet genom att köra din motor. Du kan också ansluta din motor via en 110-volts nätaggregat.
  • Följ inte göra vid underhåll RV batterier. Var försiktig vid rengöring batteriet eftersom det kan avge explosiva gaser. Var försiktig om du använder läsk, eftersom det kan sippra in i battericellerna och det kommer neutralisera batteriets kemisk reaktion.


Ladda inte ett fruset eller skadat batteri

Ladda inte ett fruset eller skadat batteri. Batterier laddas i frysning om kan spricka och frysa, vilket kommer att orsaka elektrolyt läcka. Undvik öppen eld och elektriska gnistor och rök inte runt batteriet tjänsten eftersom vätgas från batterier kan explodera. Batteriet kan laddas ur sig om det är smutsigt. Kassera gamla batterier.

Så för att behålla din RV batteri. Kontrollera alltid din RV batteri.
Så för att behålla din RV batteri. Kontrollera alltid din RV batteri.

Följ nämnda tips i batteriet underhåll så batteriet kan ha en längre livslängd. Det är också bättre om du vet hur att underhålla och reparera motorn och relaterade problem så att du kan spara tid och pengar. Du kan också njuta av din fritidsfordon bättre om du vet hur man löser enkelt att komplicerade problem.