E2a

Så för att behålla din Mustang

Ford Mustangs har upplevt en hel del förändringar från den första generationen tills den senaste 2010 6: e generationen. Det är pionjär inom ponny bilar. Den maskulina utseende och sportiga natur är stolthet Mustang. Även om det kan skilja sig från andra bilar, är det fortfarande en bil och behöver underhåll, speciellt den slick, maskulin och sportig look.

Rengöring av yttre

Material som behövs:

  • Biltvätt tvål
  • Biltvätt mitt (eller svamp)
  • En stor hink
  • Bomull handduk
  • Trädgårdsslang

För att bevara den glänsande

Så för att behålla din mustang. Rengöring av insidan.
Så för att behålla din mustang. Rengöring av insidan.

För att bevara den glänsande, maskulin, och underbara utseende, måste du rengöra utsidan av din bil regelbundet. Det mest lämpligt frekvensen är minst en gång i månaden. Rengöring varje vecka gör inte ont, men om du har ett pressat schema, kommer minst en gång i månaden gör. Det inkluderar kroppen och fälgar.

Vaxning bilen en gång om året är okej

Vaxning bilen en gång om året är okej, men det är mycket bättre om du gör vaxning var 3-4 månader, eftersom årstiderna växlar och kan påverka kroppen på Mustang. Om du hittar fågelspillning på din färg, ta bort och rengöra så fort du kan. Spillning och även regn kan korrodera din färg.

Detailing Mustang en gång om året rekommenderas också

Detailing Mustang en gång om året rekommenderas också. Förbereda de nödvändiga material innan du börjar rengöra bilen, för att undvika tröttande själv. Välj ett idealiskt område innan du börjar rengöringen. Stäng alla dörrar och rulla upp fönstren. Spola Mustang innan du applicerar tvål biltvätt (med vatten). Undvik att använda högt tryck när du tvättar Mustang. Använd mjuk tryck men tillräckligt för att ta bort damm, smuts och småsten som kan finnas på Mustang kropp.

Kom ihåg att tvätta bilen uppifrån och ned och sektioner

För att bevara den glänsande. På däck, bromsar och stötdämpare.
För att bevara den glänsande. På däck, bromsar och stötdämpare.

Kom ihåg att tvätta bilen uppifrån och ned och sektioner. Tvätta först taket och fälgar. Däcken och avgaserna kommer sist. Se till att inte missa ett avsnitt eller plats när sköljning. När detta är gjort sköljning, använd en 100% bomull handduk att torka bilen. Börja igen, från toppen och sedan till den nedre delen. Nu är du klar att rengöra utsidan.

Rengöring av insidan

Bibehålla inre delen av Mustang är nödvändig. Om en vän eller ett intresseföretag äger en Mustang också, fråga där de tar dem för motorservice. Om så inte är fallet, försök att fråga runt och leta efter verkstäder som specialiserat sig på Mustangs. Även ta bilen till återförsäljaren kan spara en del arbete, kan det fortfarande vara kostsamt. En bra verkstad kan enkelt lösa motorproblem till lägre kostnad. I vissa fall, verkstäder tenderar att fixa saker som inte behöver reparera. Och så kan en föredragen oberoende butik en bekant vara en pålitlig reparatör. Stick med butiken som har gjort ett bra jobb på bilen.

Byta olja

Smutsig motorolja kan slitas ut motorn mycket snabbt. Byte olja regelbundet är nödvändigt. Antingen tar Mustang till en närliggande lube butik, eller personligen byta olja. Det senare är definitivt bättre eftersom det sparar mer pengar, det finns ingen väntar-in-line, och personligen känna läget i bilen är ett plus. Det rekommenderas att byta olja var 7.500 miles. Om det senare är att föredra, då hålla i minnet att dumpning olja i ett avlopp eller kasta den i soporna är en federal / statlig brottslighet i Europa. Transmissionsolja ska bytas, men inte för ofta. Om inte Mustang drivs under dåliga förhållanden, bör transmissionsolja bytas var 9.000 miles för att förhindra minskad effektivitet och hållbarhet i överföringen av bilen.

På däck, bromsar och stötdämpare

Investera i kvalitet däck och ändra så ofta det behövs

Investera i kvalitet däck och ändra så ofta det behövs, (7,500-10,000 miles minst) i par om möjligt, särskilt på baksidan för att förhindra sladd. Kontrollera om balans och anpassning, kan det påverka hur länge de nya däcken kommer att pågå. Slitna stötdämpare kan slitas ut däck och fjädring snabbare, så gör kontrollera regelbundet.

Bromsar även bör kontrolleras regelbundet

Bromsar även bör kontrolleras regelbundet. Vanligtvis frambromsarna slits ut först och kan förväntas vara nödvändigtvis bytas var 30.000 miles. Slutligen lägger bryta fluid från tid till tid.