E2a

Så att tysta din destruktiva inre kritiker

Din inre kritiker är att destruktiv röst (eller symfoni av röster!) I huvudet som talar om att du inte är kreativa. Här är några av de andra vanliga fraser man kommer ut med:

  • Du är inte en riktig konstnär, du spelar bara runt.
  • Vem har sagt allt du att du hade talang ändå?
  • Varför bry starta ett nytt kreativt projekt när du bara förstöra den?
  • Du borde göra något mer värdefullt med din tid.
  • Att skapa är en självisk handling.

Så att tysta din destruktiva inre kritiker. Ge din inre kritiker ett namn.
Så att tysta din destruktiva inre kritiker. Ge din inre kritiker ett namn.

Hur många av dem som bekant?

När du lyssnar på din inre kritiker och ta vad det säger som sanning är det inte troligt att du någonsin kommer att få skapa något. Men du behöver inte lyssna på det så uppmärksamt.

Här är 5 steg till tysta din inre kritiker som du kan börja använda direkt:

Föreställ din inre kritiker. Förstå din inre kritiker motiv.
Föreställ din inre kritiker. Förstå din inre kritiker motiv.

  1. Ge din inre kritiker ett namn. Hela tiden din inre kritiker är en okänd siffra lurar i skuggorna, det har större inflytande över dig, och den har mer makt att orsaka dig rädsla och passivitet. Så för att bekämpa detta, ge din inre kritiker ett riktigt namn. Du kanske vill kalla det Jeff eller Bob, eller Ethel, eller något annat.
  2. Föreställ din inre kritiker. Nu när det har ett namn, ta nästa steg och ge din inre kritiker en personlighet och en visuell bild. Så kanske din heter Bob och ser ut som en medelålders lätt överviktig herre med byxor 3 inches för kort och en väst som senast passade honom ordentligt när han var omkring 14. Gör det till en minnesvärd och humoristisk visuell bild.
  3. Förstå din inre kritiker motiv. Din inre kritiker är inte bara dela ut meningslösa verbalt våld. Varje negativ kommentar du hör har en positiv motivation bakom. Varje kommentar kan spåras tillbaka till din inre kritiker på något sätt försöker skydda dig att hålla dig från att bli besviken eller sårad.
  4. Tacka din inre kritiker för sina insatser. Nu kan du se varför din inre kritiker fungerar så outtröttligt i dess negativa prat, du är i en position att omfamna sin vänlighet och tacka den för sina insatser för att försöka att hålla dig säker och skyddad. Adressering din inre kritiker direkt kommer avväpna den direkt.
  5. Skapa ändå! Vid det här laget kommer du att få se din inre kritiker i en mycket annorlunda ljus och inte som den våldsamma, skrämmande monster i skuggorna det en gång var. Så du kan nu säga, "Tack, kära [Bob / Ethel, etc] för era ansträngningar att försöka skydda mig. Jag förstår varför du säger saker du gör. Nu ska jag fortsätta och skapa ändå , eftersom det är vad som är viktigast för mig ... "

Följ dessa 5 steg och du kommer att se din inre kritiker mycket olika, liksom avväpna sin destruktiva inverkan på din kreativitet. Experimentera och justera stegen så att de passar dig ännu bättre, och stanna vaksamma!