E2a

Olika typer av bokomslag

Bokomslag under äldre tider var avsedda främst för att skydda de dyrbara inuti sidor som normalt bestod av intrikat skrivna texter och teckningar. Men bortsett från skydd, var bokomslag också avsedd för dekorativa ändamål, som de brukade avbilda kultur viss grupp av människor som publicerat böckerna. Därför i början 19-talet ett bokomslag skapare vanligtvis bundna böcker i läder, tyg, guld, silver, trä och smycken - med mönster som talade om civilisation den angivna tidsperioden.

En bok, så det är sagt, inte bör bedömas efter omslaget

Olika typer av bokomslag. En bok, så det är sagt, inte bör bedömas efter omslaget.
Olika typer av bokomslag. En bok, så det är sagt, inte bör bedömas efter omslaget.

En bok, så det är sagt, inte bör bedömas efter omslaget. En trasig bokomslag inte nödvändigtvis betyda ruttna innehåll på samma sätt som en blank bokomslag inte kan garantera en god läsning. Och ändå i modern tid, ett bokomslag design mycket väl berättar vad är inne i boken och vad en läsare kan förvänta sig att hitta i sidorna.

Till exempel, om du kolla in samtida serietidningar, kommer du att märka det vackra konstnärskap utgjuten på locket design av bokomslag skapare. Illustrationerna är mycket imponerande och på något sätt förmedla historier om sina egna, ungefär som att berätta en sammanfattning av de berättelser skrivna på varje sida. Detta är faktiskt en marknadsföring teknik av serietidning förlag som de försöker sälja mer än konkurrenterna genom att fånga uppmärksamheten hos läsarna, varav de flesta är barn, genom underbara bok wraps.

Förutom de klassiska typerna av bokomslag som hårda pärmar, pocketböcker, jackor damm och överdrag tyg täcker annan bok idag kan komma i form av hologram, folier och illustrationer i glansigt hårt papper.

Olika typer av bokomslag kan framkalla olika idéer.
Olika typer av bokomslag kan framkalla olika idéer.

Förresten, om du noga undersöka hur böcker bundna och täckt under förmodern tid, kommer du att inse hur tediously varje omslag gjordes. Detta är inte förvånande alls med tanke på att böckerna täcktes en av ett hand eftersom maskiner var ännu inte upptäckt under den tiden. Därför tittar på bilden av en gammal bibel kommer att avslöja hur mödosamt det var att täcka bara en enda bok. Om sådana metoder används fortfarande idag, är chansen att priset på ett bokomslag skulle förmodligen vara mycket mer än priset på själva boken. Men tack vare uppkomsten av modern teknik och nya maskiner ålder, de flesta bokomslag är nu mycket billigare och praktiskt.

Olika typer av bokomslag kan framkalla olika idéer

Olika typer av bokomslag kan framkalla olika idéer, tankar och betydelser - beroende på vad författaren till boken själv vill förmedla till läsarna. Boka författare är oftast mycket medvetna om pärmen mönster av deras publicerade verk. Detta är helt förståeligt eftersom bokomslaget själva utformningen fungerar som en annons av det skriftliga arbetet. Därför är en religiös bok kräver en speciell konstruktion som bör passa temat för nämnda arbete och författaren har all rätt att avvisa en cover design av groteskt ritade siffror som bilden något slags kult eller demoniska tecken. Kom ihåg att försäljningen potentialen av en bok börjar rätt från omslaget. När köparna skannar varje bok på bokhyllor, är det första som möter deras ögon omslaget.