E2a

Lär dig hur du sakta dansen: slow dancing instruktioner

Få tips att lära sig stegen för att sakta dansa

Det finns inget som hotet om en långsam dans för att locka oro i en oförberedd person. Den rädsla och fruktan kring denna social aktivitet startar förmodligen i högstadiet, och för många människor är det aldrig verkar upphöra. Tänk på din första erfarenhet av den mystiska rike långsam dans. Jag var faktiskt tackade nej till första gången jag någonsin försökt att initiera denna praxis. Jag var fyra år gammal och en blomma flicka i en släktings bröllop. I receptionen ville jag desperat att dansa med ringen bärare som är typiska för ett fyra-årig pojke, hade inget intresse alls.

Lär dig hur du sakta dansen: slow dancing instruktioner. Rymden.
Lär dig hur du sakta dansen: slow dancing instruktioner. Rymden.

Nedan hittar du användbara förslag som syftar till att avmystifiera konsten att långsamma dans. Lyckligtvis kommer du bli glad att veta att du inte behöver vara Ginger Rogers eller Fred Astaire att vara framgångsrik.

Följande är fyra kritiska områden för att ta hänsyn till. Dessa långsamma dans riktlinjer hjälper dig att visa upp dina rörelser på dansgolvet. Använd dessa tips för att jaga bort din rädsla.

  1. Rymden. Det är viktigt att hålla rätt mängd utrymme mellan dig och din partner. Visst om du dansar med din livslånga partner eller make, kanske du kan tänja på reglerna lite. Övergripande, men du måste ha en respektabel mängd utrymme till förmån för social etikett och för din danspartner komfort också. Du bör vara i närheten av din danspartner, men ändå kunna röra sig fritt utan att ständigt skapa kontakt med nedre extremiteterna. Stående på armlängds avstånd är uppenbarligen för långt och skulle se ganska löjligt. Den idealiska separationen är att hålla 4-6 inches mellan höfterna och din partners höfter. Se till att dina höfter är direkt ovanför fötterna.
  2. Hand placering. Kvinnor har flera alternativ för hands placering när långsam dans. De kan vila sin högra handflata mot vänster axel deras danspartner och vila sin vänstra handflata på den övre baksidan av sina danspartner med fingrarna vilar på den personens axel. En kvinna kan också lätt fläta samman sina fingertoppar och vila dem i nacken på sin partner hals. En man kan vila en hand på var sin partners höfter eller vila båda händerna på den lilla av hans partners rygg, strax under midjan nivå.
  3. Fotarbete. Har långsam dans verkligen inte så komplicerat som andra former av dans, men en individ med begränsad erfarenhet inom scenkonsten, det fortfarande kan vara frustrerande. Ytterst om du inte trampar på din partners fötter, så har du flexibilitet vad fotarbete du väljer. Stick med en enkel sida kliva rörelse där du och din partner båda drag medurs. Det är acceptabelt att titta ibland på golvet, särskilt som dansen börjar, eftersom du inte kan alltid garantera eller förutse din danspartner stil. I slutändan, men vill du inte att ägna mer tid åt fötterna då du gör till din partner.

    Få tips att lära sig stegen för att sakta dansa. Hand placering.
    Få tips att lära sig stegen för att sakta dansa. Hand placering.

    Både din och din partners fotarbete kommer att vara en spegelbild av varandra. När du stega med din vänstra fot, kommer din partner att flytta sin högra fot. Som din partner steg något bakåt, kommer du kliva något framåt. Arbeta dig i medurs riktning med fotarbete som speglar det av din partner. Undvik att lyfta fötterna från marken. Din fotarbete bör vara subtil och minimal, och fötterna får aldrig tappa kontakt med golvet. Om du befinner dig ständigt stöta fötter, kan du sprida era kroppar ständigt så något så att fötterna inte rada upp perfekt.

  4. Encore. Sånger passar för en långsam dans till vanligtvis spelas i par. Det finns ingen etikett rekommendation kräver att du dansa två långsamma låtar i rad. Om du föredrar att sluta efter en långsam dans, kort och uppriktigt tacka din partner när slut.

Dessa långsamma dans instruktioner hjälper dig lära dig att sakta dans. Nu när du kan dansa, dela dessa långsamma dans tips med din partner så att du både kan riva upp dansgolvet!