E2a

Konfigurera Sony PlayStation med Comcast höghastighetsinternet

Eftersom åren går

Eftersom åren går, blir konsol spel mer och mer avancerade. Spelkonsoler få fler och fler funktioner. I många fall är konsol spel inte bara om att spela ett spel framför din TV. Du kan även använda den för att ansluta till Internet. Detta kan användas för en mängd olika ändamål. Du kan faktiskt surfa på webben och chatta med några konsolen system. På de flesta, dock, är din huvudsakliga syfte för att få online att spela mot andra spelare. Du kan också hämta spel och objekt spel från Internet, eller byta dessa med andra spelare. Du kan också ladda upp spelstatistik så att du kan gå online ställningar för spel som stödjer denna funktion.

Konfigurera Sony PlayStation med Comcast höghastighetsinternet. Använd tangentbordet på skärmen för att ge ett namn till din nätverkskonfiguration.
Konfigurera Sony PlayStation med Comcast höghastighetsinternet. Använd tangentbordet på skärmen för att ge ett namn till din nätverkskonfiguration.

Ansluta din PlayStation med Comcast höghastighetsinternet kommer att kräva några enkla steg.

  • Använd tangentbordet på skärmen för att ge ett namn till din nätverkskonfiguration. Använd en igenkännbar namn, t.ex. "hem", "kontor", "kabel" och liknande. Tryck på X-knappen för att bekräfta. Systemet kommer att fråga om du redan har ett bredbandsabonnemang till en internetleverantör. Välj "Ja" och tryck sedan på X-knappen för att bekräfta.
  • En ny skärm öppnas. Markera "High Speed-anslutning (kabel eller DSL)." Tryck X för att bekräfta ditt val. Välj "Automatiska inställningar (kabel eller DSL)." Återigen, tryck X bekräfta.
  • Om du har valt automatisk inställningar, måste du ange om din ISP behöver ett användarnamn och lösenord. Observera att Comcast inte måste du ange ett användarnamn och lösenord för att logga in.
  • Om du inte behöver ange ett användarnamn eller lösenord, kommer PlayStation fråga dig om din Internetleverantör kräver ett DHCP värdnamn. Välj Nej, eftersom Comcast inte kräver att du anger en DHCP-server adress. Tryck X för att bekräfta dina val.
  • Nätverkskortet kommer inte köra ett test på anslutningen. När man framgångsrikt har etablerat en anslutning, måste du trycka på X för att spara inställningarna på ditt minneskort.
  • När du har lyckats ansluta till Internet via Comcast, kan du nu använda din PlayStation för onlinespel.


Anslutning via Comcast bör vara enkel

Anslutning via Comcast bör vara okomplicerat. Men om du har svårt att skapa en Internet-anslutning, kan du ringa Sonys kundtjänst hotline för hjälp. Du kan nå dem på (800) 345-7669 under deras öppettider (från 06:00 till 08:00, måndag till lördag PST och från 7:00 till 06:30 under söndagar).

Om du har problem ansluta

Om du har problem ansluta, kanske du måste felsöka testa integriteten av din anslutning. Du kan behöva kontrollera din nätverkskabel, routern eller DSL-modem, i de fall dessa är orsakerna till din oförmåga att ansluta. Du kan testa om din anslutning är aktiv genom att använda en alternativ enhet, t.ex. din dator, för att ansluta till Internet. Om du inte kan ansluta via din Comcast höghastighetsinternet, då du kan ringa Comcast på (800) COMCAST eller (800) 266-2278. Du kan förklara att du försöker ansluta din PlayStation till nätverket för onlinespel.