E2a

Hur visa Jupiter

Planeten Jupiter är en av de mest synliga planeter från jorden eftersom det är ganska nära och lyser så starkt. Detta är dock beroende på din plats och datum och år. Eftersom Jupiter och Jorden, liksom andra planeter, ständigt rör sig och roterar runt jorden, är detta en stor bidragsgivare till hur väl du kommer att kunna se Jupiter. För tre år sedan var det ganska synlig kväll, men situationen kan inte vara samma i år. Under det sista kvartalet 2010, var det lätt att hitta genom att leta efter månen.

  • Vad du behöver. Om du vill veta hur du visar jupiter, behöver du ett teleskop eller stora kikare, en dator och tillgång till Internet. Den tillgång till Internet kommer att hjälpa dig att avgöra hur lätt det är att visa Jupiter och när. Det är viktigt att notera att jordens möte med Jupiter vanligen sker varje månad. Du kan visa Jupiter utan prylar, utan att till fullo uppskatta uppfattning skulle ett teleskop hjälp, särskilt om du vill se detaljerna på den här planeten och dess månar.
  • Vad du ska titta efter. Du kommer att vilja se upp för den stora röda fläcken och Röda Spot Jr: s kontakt med varandra. Den södra Equatorial Belt är också en syn att se och kan identifieras med molniga virvlar. Eldklot är också en fantastisk syn och har varit kända för att visas flera gånger i månaden. Jupiters månar är wondrous, med sina vulkaner, underjordiska hav och kratrar och spår.
  • Tittar Jupiter med ett teleskop. Vet var att ställa upp. Kontrollera placeringen av Jupiter vid varje given tidpunkt på nätet. När du vet vilken riktning att hitta Jupiter, ställ in din teleskop här. Det bästa sättet att använda ett teleskop är att vänta på en mörk natt när himlen är så tydliga som de kan få. Ställ in din stativbenen och montera din teleskop på detta. Om du känner att du är mest bekväm visning Jupiter sittande, dra upp en stol. Lossa axeln och peka finderscope mot himlen. Lär dig använda funktionerna på ditt teleskop genom att öva zooma in och ut på en stjärna tills den är fokuserad. Spela med panorering funktion teleskopet också. Börja med den lägsta förstoringen och sedan justera efter ögat blir mer vana vid.
  • Använda kikare. Bortsett från teleskop kan kikare kan användas för att visa Jupiter. Loop bandet över halsen, och blicka in i två tunnor. När du tittar igenom detta, justera fat för att göra fokuseringen tydligare. Du kan använda hjulet mellan de två tunnor för mer fokus.

Jupiter är bäst ses under det sista kvartalet av året

Hur visa jupiter. Vad du ska titta efter.
Hur visa jupiter. Vad du ska titta efter.

Jupiter är bäst ses under det sista kvartalet av året. Använd himmel diagram för att bestämma placeringen av Jupiter. Vet dina konstellationer för att identifiera det område där Jupiter ligger. Till exempel hittar du Jupiter inne Fiskarna i år 2010 under maj månad. Det är när nätet och uppdatera himmel diagram komma till hands. Bekanta dig med stjärnorna som omger Jupiter och dess egenskaper kommer att göra att hitta planeten lättare.