E2a

Hur virka

Virkning är roligt, och lära sig att göra det är enkelt! När du har bemästrat tipsen i den här artikeln föreslår jag att du plockar upp ett exemplar av Virk hemligheter avslöjas att lära sig att förbättra din båt och gör dina objekt verkligen ser professionella ut.

Hur virka. Håll löpknut och svansen av garnet såsom beskrivits tidigare.
Hur virka. Håll löpknut och svansen av garnet såsom beskrivits tidigare.

Plocka upp din krok och garn, och du är redo att börja.

Håll virknål
Du kommer att vilja experimentera med olika sätt att hålla virknål tills du hittar en som är bekvämt för dig. Vissa människor håller kroken som en penna, andra håller det som en kniv, och en del har sin egen unika grepp. Det viktiga är att du har kontroll över del av kroken och att din hand är avslappnad och bekväm.

Håll garnet
Håll garnet så att de tidigare stygnen (eller svans och slip knut, om du just har börjat din första stygnet) är mellan tummen och långfingret på vänster hand. Garnet från bollen matar upp över den första finger vänster hand och sedan under de andra fingrarna. Du kommer att göra stygn med den del av garnet mellan tummen och pekfingret, och du kan justera spänningen på garnet genom att flytta din första fingret upp och ner. Garn spänning hjälper till att hålla stygnen slät och jämn.

Göra stygn

 1. Till att börja virka, knyta garnet på kroken med en slip knut. Efter knut bildas, dra den försiktigt mot kroken.
 2. Håll löpknut och svansen av garnet såsom beskrivits tidigare. Skjut kroken framåt, fånga lite spänd garnet mellan tummen och pekfingret på vänster hand med kroken, vrid kroken lite så att garnet lindas runt kroken och dra kroken försiktigt tillbaka genom den ursprungliga loopen.

  Du har just avslutat en enda virka stygn. När du gjort den första sömmen.
  Du har just avslutat en enda virka stygn. När du gjort den första sömmen.

  Du har gjort en kedjesöm! Den nya sömmen är på kroken och den tidigare sömmen (i detta fall, slip knut du började med) hänger lös under den nya sömmen.

  En kedjesöm är den grundläggande stygn som börjar alla virka mönster. Det förkortas lm i tryckta mönster. Den vridande rörelse du gjort att linda garnet runt kroken kallas omslag. Det förkortas yo i tryckta mönster.

 3. När du gjort den första sömmen, slutade upp dig med en ny söm på kroken. Upprepa processen för att bilda en kedja. Håll din rörelse smidig och spänningen på garnet stadigt så att stygnen bli slät och jämn. Detta är grunden kedjan som används för att starta de flesta mönster. Tryckta anvisningar kommer att berätta hur många stygn att göra i kedjan.
 4. När du har gjort grunden kedjan, kan du börja skapa tyg med virka stygn. Det förkortas fm i tryckta mönster.

  Gör grunden kedjan. Sedan göra en mer kedjesöm i slutet. Håll kedjan i vänster hand med framsidan (släta sidan) vänd mot dig. Tryck kroken genom den andra stygn bakåt från slutet (sista sömmen i den ursprungliga stiftelsen kedjan). Garn över samma sätt som du gjorde när du gjort en kedjesöm. Dra kroken tillbaka genom kedjan, vilket innebär att garnet med det. Du kommer att ha två öglor på kroken. Garn igen. Rita kroken och garn tillbaka genom två slingor som redan finns på kroken. Du kommer att sluta med en ögla på kroken.

  Du har just avslutat en enda virka stygn

  Du har just avslutat en enda virka stygn! För att göra nästa söm, tryck kroken genom nästa kedjesöm och följa samma förfarande. Du kan arbeta tillbaka längs hela raden, göra en enda virka stygn i varje maska ​​av stiftelsen kedjan. Du kommer att sluta med en hel rad virka stygn.

 5. Den andra raden är arbetat i motsatt riktning. För att stänga, först göra en kedjesöm vid slutet av raden du just avslutat. Detta kallas ibland vända sömmen. Slå sedan ditt arbete runt så att raden är i vänster hand och kroken är på den högra änden. När man räknar antalet stygn i rad, är att vrida stygn räknas inte.

  När du tittar ner på den färdiga raden, kommer du att se att topparna av raden av virka stygn ser ut kedjestygn. Skjut kroken under de två delarna av garn som bildar kedjan på toppen av första singeln virka stygn, garn över och dra kroken tillbaka genom. Det kommer att finnas två öglor på kroken. Garn igen och dra kroken tillbaka genom två slingor, vilket en slinga på kroken. Du har just avslutat en enda virka stygn på andra raden!

 6. Fortsätt arbeta längs raden. Nu är du virka tyg! Kom ihåg att göra en extra kedjesöm vid slutet av varje rad innan du slår och arbeta i andra riktningen.

Du kan göra en halsduk, en hatt eller en toffeln med bara dessa enkla stygn. Ha så kul!