E2a

Hur vet vilken typ av trä plan

Det finns många olika typer av trä plan

Det finns många olika typer av trä flygplan, alla med en distinkt syfte. Om du vill bli en allvarlig möbelsnickare, är det viktigt att känna till skillnaderna i dessa olika typer. Plan kan delas in i tre typer: blockera flygplan, flygplan bänk, och makt flygplan hand. Effekt plan lätt identifieras som de som är elektriska, så den här artikeln kommer att fokusera på hur man vet vilka typer av manuella trä plan.

  • En användbar typ av trä plan är bänken planet. Dessa plan kommer i en mängd olika storlekar, mindre bänk plan används för initial grov arbete och för den slutliga utjämning av trä, medan de längre typerna av flygplan är bäst för tillplattning av ytan. Bänk plan kan delas in i fyra grundläggande typer: släta plan, jack flygplan, flygplan förgrunden, och flygplan rikthyvel. Det är avgörande vet skillnaderna mellan dessa typer av trä plan för att se till att du använder rätt typ av plan för din uppgift.
  • Rikt plan är den största av dessa typer av trä flygplan, de varierar i storlek från 18 inches till 30 inches eller längre. Denna typ av plan är utformad för att platta till ytan av träet för att noggrant räta kanten eller ytan av en kartong.
  • Fore plan är en multifunktionell träslag plan, denna typ av plan är utformad för att jämna ut styrelsen när den har rätats styrelsen. Fore plan sträcker sig i allmänhet i längd från 14 till 18 inches, även om de ibland är längre också. Dessa typer av trä plan är utformade med en krökt skäregg och används tvärs över träets ådring eller diagonal mot fiberriktningen.
  • Jack plan är den typ av trä plan utformad för grovslipning. De varierar i längd från omkring 12 till 15 inches och är utformade för att raka av stora mängder trä ganska snabbt. Denna typ av trä plan kan också kännas igen genom sin breda mun och det faktum att dess blad vanligen rundade. Scrub plan är en typ av trä plan ungefär som en domkraft plan, även om de är kortare och har ingen spånbrytare.
  • Slät eller utjämning, plan är den minsta typen av trä plan, allt i längd från cirka 8 till 10 inches. Denna typ av plan används sist i planeringsprocessen, den är utformad för att göra ytan av en styrelse slät, när det redan har rätats.

Utöver dessa typer av bänk plan

Hur vet vilken typ av trä plan. En användbar typ av trä plan är bänken planet.
Hur vet vilken typ av trä plan. En användbar typ av trä plan är bänken planet.

Utöver dessa typer av bänk plan, är blockera plan också vanligt förekommande. Denna typ av trä plan är ganska liten och är utformad för att användas med endast en hand. Det kan lätt identifieras inte bara av dess storlek, utan av det faktum att dess järn är på en mycket lägre vinkel än på andra typer av flygplan.