E2a

Hur vet olika typer av indiska musikinstrument

Indien har många olika kulturer

Indien har många olika kulturer, så att det verkar ha olika länder i den. Ändå har den en rad musikinstrument som är lika färgstark som sin mångfald. Här är en lista över några av de mest populära typer av indiska musikinstrument som du kanske vill bekanta dig med innan du köper en i den lokala eller rabatt butik. Ibland spelar det ingen roll om det är billigt eller dyrt, så länge du vet vilken det är du som bäst. Det rekommenderas att du tittar på bilder av dessa instrument samt att få en bättre uppfattning om hur de ser ut.

Hur vet olika typer av indiska musikinstrument. Indien har många olika kulturer.
Hur vet olika typer av indiska musikinstrument. Indien har många olika kulturer.

  1. Harmonium. Om vi ​​har pianon som en vanlig syn i våra hushåll är orgeln den vanligaste instrumentet i indiska hem. Den harmonium är som en liten piano, men i stället för strängar, producerar ljud med hjälp av vinden som pumpas ut genom en uppsättning pedaler. Det finns många varianter av detta instrument, och alla har sin unika uppsättning av toner kan spela, och en del används i religiösa ceremonier.
  2. Mridangam. Är en trumma som kan strummed på båda sidor. Ena sidan är bredare än den andra sidan, och det spelas liggande på sidan så att båda händerna kan slå båda sidorna. Liksom stränginstrument, detta trumma inställd genom att justera remmarna som är lindade kring sin kropp.
  3. Shehnai. Den här ser något som liknar en flöjt med nosen i en trumpet. Dess huvudsakliga kropp är gjord av trä och målade i olika färger, men nosen är gjord av metall och kan ha intrikata mönster också. Indianerna har en stark tro på att det ger lycka, så de använder den ofta under bröllop.
  4. Sitar. Om du är bekant med banjo, ser sitar något liknande, fast större. Bara göra halsen längre, lägga till fler strängar och kurva banden. Till skillnad från gitarr som har ett hål i mitten där man knäpper det, gör sitar inte. Dess huvuddel är stängd, men på grund av denna struktur, ger det en helt annan ljud än de flesta instrument i sitt slag.
  5. Tabla. Den här är ganska mycket som de bongos, med en trumma mindre och den andra trumman större och spelade riktigt samma sätt. Du använder olika delar av händerna i att träffa dessa trummor för att skapa olika typer av ljud. Det finns också olika tekniker i slå trumman för att skapa olika effekter.
  6. Tanpura. Detta sägs vara motsvarigheten till sitar, som alt till sopran. Det är större än sitar, men dess komponenter är ganska lika. Det sägs att när det finns en presentation är det aldrig komplett utan närvaro av Tanpura.

Det finns andra typer av musikinstrument i Indien du kan välja mellan. Det skall noteras att dessa instrument fungerar tillsammans för att producera harmoni. I det land där länder finns också hör en värld full av instrument. Om indisk musik kittlar din fantasi, har ett försök och uppleva en helt annan värld.