E2a

Hur väljer mellan 12 sträng och regelbunden akustiska gitarrer

Den 12 strängad gitarr

Den 12 sträng gitarren, som visas i både akustiska och elektriska versioner, är inte nödvändigtvis en stor förbättring på ordinarie akustisk gitarr och elgitarr med sex strängar, men ljudet som produceras av en 12 sträng Gitarr är rikare, ljusare och har en mer subtil ringsignal. Dess ljud medför fler än de som produceras av en basgitarr, och eftersom det har en naturlig chorus, kan användningen av gitarrförstärkare med överflödiga. Kvaliteten på ljud som produceras av en gitarr, men fortfarande till stor del beror på kvaliteten på gitarren själv, inte bara antalet strängar. Epiphone Guitars, till exempel, har byggts med olika typer av trä och i olika utföranden och fabrikat och kvalitet av kroppen påverkar ljudet som produceras av dem.

Hur väljer mellan 12 sträng och regelbunden akustiska gitarrer. Istället för den vanliga sex.
Hur väljer mellan 12 sträng och regelbunden akustiska gitarrer. Istället för den vanliga sex.

Om du är en nybörjare lärande spela gitarr och försöker välja mellan 12 strängen och regelbunden gitarren som din främsta instrument, är bästa sättet för att verkligen fatta beslut den direkta vägen: Det är, lyssna på dem båda. Låna ett rum med ljudisolering (så att du inte kommer att besvära någon grannar) och en hemmabio, om du kan. Om du fortfarande inte kan spela bra, be en vän som kan spela för att hjälpa dig. Har din vän spela gitarr, och 12 strängad gitarr. Lyssna hur ljudet är översatt av högtalare och förstärkare. Du kan också jämföra tonerna bättre på detta sätt, och om du gillar ljudet när den studsar taket. Prova att spela dem på din egen också, och se om fingrarna gillar det.

Du kan också komma till beslut snabbare genom att titta på funktioner i en 12 strängad gitarr sammanfattas nedan i goda och dåliga punkter.

Bra punkter

  • Istället för den vanliga sex är strängarna arrangeras i kurser tillverkade av parvisa strängar. Strängarna är vanligtvis spelas med sin tvilling, men vissa spelare väljer att ställa om eller ta bort en del av de fördubblade strängarna helt och hållet. Ljudet varierar beroende på hur du väljer att ställa den, vilket innebär att man har lite frihet i att skräddarsy din musik via din 12 strängad gitarr.
  • Ljudet är rikare än som gjorts av en vanlig sex sträng akustisk gitarr.
  • Perfekt för rytm och ackompanjemang, utan har även använts med framgång för bly musikaliska roller.

Den 12 strängad gitarr. Svårare att spela på grund av den extra antalet strängar.
Den 12 strängad gitarr. Svårare att spela på grund av den extra antalet strängar.

Dåliga poäng

  • Svårare att spela på grund av den extra antalet strängar. Stämningen är förvisso mer komplicerad, och spela det kräver en högre nivå av skicklighet. Strängarna är också svåra att plocka för sig, så att spela en 12 strängad gitarr kräver mycket övning och tålamod.
  • Spänningen på instrumentet skrivna av gitarrens tolv strängar är högre. 12 sträng gitarrer brukar förvränga efter några år av god användning och placering speciella stöd för att förlänga gitarrens livslängd sker på bekostnad av dess utseende och ibland även tonen. Och så om du spelar en 12 strängad gitarr, kommer du vara tvungen att ersätta det från tid till annan.