E2a

Hur väder modellbilar

Modellbilar är otroligt miniatyrmodeller av olika typer av fordon. En mycket vanlig och roligt sätt att lägga mer karaktär till en modell bil är att vädret det. Många entusiaster bilmodell väljer att göra en mer realistisk representation, särskilt de vintage sådana, sedvana detaljer dessa modeller att se ut som de har redan år och har gått ut från en skroten.

Det finns många sätt att vädret din modell bil. Oavsett om du väljer att använda rost, färg, eller någon trashy klädsel i det, är du säker på att ge din modell bil en mycket unik och imponerande utseende.

Hur väder modellbilar. Måla din modell bil.
Hur väder modellbilar. Måla din modell bil.
  • Måla din modell bil. Ett bra sätt att göra din modell bil verkar vittrade är så att det ser ut som sin färg redan chipping. Du kan börja genom att en underull, helst silver metalliclack att replikera stål låt sedan torka. Måla bilen med önskad färg men lämna vissa områden lätt belagda eller inte måla vissa delar alls, särskilt inskurna delarna eller områden där du vill skapa dina "chips". Se till att du har torkat bilen ren med en damm trasa före målning för att förhindra grov yta som kan påverka dess övergripande utseende.
  • Applicera rost. Förbered din rost eller färg blandning genom att blanda lika delar av rött och brunt bläck med vatten. Blanda det väl för att förhindra att blandningen från att separera vilket kan leda till att du har tjocka måla fläckar när du använder den till din bil. Något doppa spetsen din pensel i blandningen och lätt tillämpas på delar där du vill att rost att starta. Upprepa processen om du vill skapa en mer väderbitna utseende. Men vara mycket försiktig vid tillämpningen av blandningen. Försiktigt borsta färg och låta bläcket köra in i sprickor eller bucklor så att det ser mer realistiskt.

Se till att bläcket är helt torr innan du applicerar mer information till din modell bil. Bläck som tillämpas tunt tar vanligtvis ett par minuter för att torka, medan de tätt tillämpade rockar kommer att ta mycket längre tid. Det vore bättre om du ger din bil från 10 till 24 timmar för att torka innan vi går vidare med dina egna detaljer.

  • Ett annat bra alternativ i vittring din modell är att göra skada i det. Använda värme, ett ljus till exempel, för att skapa ojämnheter i modellens fendrar så att det ser ut som det drabbades av ett annat fordon. Var extra försiktig med detta förfarande. När plasten styren på din bilmodell börjar mjukna, använd din fickkniv att skrynklas eller buckla den exponerade delen eller stänkskärmen. Du kan också använda och tillämpa din bläck blandning för att emulera rost där du gjorde bucklor.
Ett bra sätt att göra din modell bil verkar vittrade är så att det ser ut som sin färg redan chipping. Ett annat bra alternativ i vittring din modell är att göra skada i det.
Ett bra sätt att göra din modell bil verkar vittrade är så att det ser ut som sin färg redan chipping. Ett annat bra alternativ i vittring din modell är att göra skada i det.

Det tar en bra mängd kreativitet och tålamod för att komma med en attraktiv och naturlig väderbitna utseende för din modell. Kom ihåg att de flesta av de tekniker som nämns ovan är irreversibla. Var mycket försiktig vid tillämpningen av teknikerna som beskrivs ovan till din modell, speciellt vid tillämpningen värme att göra bucklor eller punktering hål i bilens kaross. Bestäm och fundera på hur du vill att bilen ska se ut innan du börjar anpassa din modell.