E2a

Hur upphovsrätten dina artiklar

Många undrar hur upphovsrätten sina artiklar - eller några skriftliga arbeten, för den delen - för att skydda sitt arbete från stöld eller reproduktion. I själva verket kunde processen för copyrighting inte vara mer lätt. Tekniskt sett är din artikel upphovsrättsskyddade från det ögonblick du först skapa det som ett skriftligt synligt arbete. Från det ögonblicket och framåt, kan ingen reproducera lagligt utan ditt medgivande. Om din artikel skrevs år 1978 eller senare, kommer det automatiska upphovsrättsskydd pågå i sjuttio år efter din död.

Hur upphovsrätten dina artiklar. Lägg ett © till botten av din text, tillsammans med utgivningsår och ditt namn.
Hur upphovsrätten dina artiklar. Lägg ett © till botten av din text, tillsammans med utgivningsår och ditt namn.

Eftersom detta inte är så allmänt känt som det skulle kunna vara, men skulle du vara klokt att ta ett steg eller två mot att proklamera din upphovsrätt starkare. Här är vad du kan göra för att upphovsrätten din artikel och lämnar ingen tvekan om det.

 1. Lägg ett © till botten av din text, tillsammans med utgivningsår och ditt namn. Istället för den inringade-C symbol, kan du också helt enkelt skriva "Copyright" följt av den andra datum / namn uppgifter. Du behöver inte få tillstånd från US Copyright Office för att placera detta meddelande om upphovsrätt i slutet av din artikel, det kräver ingen registrering eller andra åtgärder via det kontoret.

Många människor avstår från att lämna denna typ av märke eftersom upphovsrätten tekniskt existerar utan det. Men om du är orolig för att andra inte kan vara medveten om din upphovsrätt utan att notera det sålunda, sedan med alla medel göra det för din egen sinnesfrid. Om du hamnar i domstol som ett offer för upphovsrättsintrång, kommer gärningsmannen inte att kunna hävda vad som kallas "oskyldig intrång" (okunskap om din artikel upphovsrättsligt skydd) om ditt meddelande om upphovsrätt visas med din text.

Få upphovsrätt registrering genom oss Copyright kontoret.
Få upphovsrätt registrering genom oss Copyright kontoret.

 • Få upphovsrätt registrering genom oss Copyright kontoret. Även om din artikel är upphovsrättsskyddad utan registrering, kan få upphovsrätt registrering kan du njuta av andra skyddande fördelar. Till exempel, om du sluta med att stämma för intrång i upphovsrätten, måste du först skaffa upphovsrätt registrering genom US Copyright Office. Och genom att få upphovsrätt registrering, skapar du en offentlig dokumentation av upphovsrätten. För att få upphovsrätt registrering är att skydda din artikel i största möjliga utsträckning.

  För att få upphovsrätt registrering, besök oss hemsida Copyright kontoret . Där kan du skriva ut den lämplig för ansökan om registrering av din upphovsrätt. Följ instruktionerna på webbplatsen för att välja rätt form. Ditt val beror på tre saker:

  • Oavsett om du är den enda författaren (och ingen annan kan göra anspråk på upphovsrätt).
  • Huruvida artikeln gjordes för uthyrning.
  • Om artikeln är helt nytt.

  Skicka in ansökan tillsammans med 35€ avgift och rätt antal kopior av din artikel, som anges på Copyright Office hemsida (det antal kopior beror på datum för första publicering, om tillämpligt). Om du inte följer riktlinjerna för inlämning, kommer byrån returnera din ansökan, avgift och kopiera / kopior utan beviljande upphovsrätt registrering.

 • Överväga dina alternativ och väga fördelarna när du bestämmer om du är bekväm utan förvarning, föredrar att ge meddelande om upphovsrätt på din artikel, eller hellre betala avgift för att få upphovsrätt registrering genom US Copyright Office. Men kom ihåg, oavsett om du har en © efter din artikel eller har upphovsrätt registrering, är din artikel upphovsrättsskyddade.