E2a

Hur tidskrift

En tidskrift är en skriftlig förteckning över dagens händelser på en bärbar dator eller annat papper. Det görs på daglig basis för att hjälpa författaren registrera dagens händelser liksom känslor process, känslor och tankar. Det är ett bra sätt att kanalisera känslor och att fånga ögonblicken på papper.

Du behöver inte vara en utmärkt författare att kunna skriva en dagbok. När allt de flesta tidskrifter är mycket personliga och är tänkta att vara för dina ögon bara. Så länge du kan läsa och skriva, kan du ha en dagbok, oavsett vad din ålder. Om du vill starta en tidskrift, här är vad du behöver göra.

  • Välj en tidskrift att skriva på. Gå till en stationär butik eller ett hantverk och konst leverans butik och hitta en anteckningsbok som du vill skriva på. Kontrollera papperet för att se om du gillar materialet. Designen på omslaget borde intressera dig. Eftersom du kommer att skriva på denna dag, kontrollera att den är av god kvalitet och bindningen är robust. Om du vill kan du även använda en vanlig bärbar dator spiral Mead som din dagbok. Det är en högst personlig val att göra. Medan du är i butiken kan du även köpa en speciell penna som ska användas när du skriver i din journal. Vissa människor använder olika färgade pennor för att uttrycka sina känslor.
  • Avsätt tid och plats varje dag för att skriva. Gör journalföring en regelbunden vana. Du kan ta din journal med dig och skriv under din lunchrast eller medan du väntar på din stopp när man rider på tåget. Du kanske vill skriva i slutet av dagen för att hjälpa dig bearbeta dagens händelser. Försök att åta sig att skriva minst 3-5 gånger i veckan på minimum. Men om du har något spricker av dig, sedan gå vidare och skriva som behövs.
  • Berätta dagens händelser. Om du är osäker på vad jag ska skriva, göra en berättelse om vad som hände under dagen. Diskutera hur du påverkas av det eller vad tankar och känslor du hade det. Om inget särskilt hände, kanske du kan skriva dina reflektioner på en bok du läser, en film du såg eller något i naturen som slog dig.
  • Diskutera dina känslor. En tidskrift kan hjälpa dig att bearbeta dina känslor. Ibland är det ett bra sätt att uttrycka saker som du annars inte kan säga eller känna är för skandalöst eller sårande om nämnda högt. Om du känner dig upprörd med din make eller pojkvän, skriv ner vad du vill säga i stället för att slåss med honom. På så sätt får du släppa din uppdämda frustration i stället för att hålla den inne, men det görs på ett säkert och ofarligt sätt. Om du är nöjd eftersom du fick en befordran eller slutligen uppnådde ett mål du har arbetat hårt för, skriva om det i din journal. Du kan se tillbaka på gamla poster för att hjälpa dig återerövra den känslan när du behöver lite plocka upp mig. I alla tider, vara ärlig om vad du skriver. Eftersom det är för dina ögon bara, varför du vill redigera själv?
  • Behandla din dagbok som en vän. Låt det hela umgås och berätta din journal allt. Journalföring kan vara mycket terapeutiskt eftersom dina innersta tankar och känslor kan uttryckas med överge och utan rädsla för kritik. Skriv ner när du är arg, ledsen, deprimerad, upphetsad, glad eller upprymd. Oavsett vad du tycker, skriv ner det på din blogg.


Hur tidskrift. Välj en tidskrift att skriva på.
Hur tidskrift. Välj en tidskrift att skriva på.

Det finns ingen anledning att vara fördömande eller hårda på dig själv när du skriver i din journal. Det är tänkt som ett sätt att uttrycka dina känslor och personlighet. Så mycket som möjligt, hålla din journal privat så låt inte andra människor att läsa den. Om du gör din journal en öppen bok, kan du hamna redigera din text och skriva för att behaga andra människor i stället för att använda det som ett sätt att uttrycka dig ärligt.