E2a

Hur tar man bort träd sav och hushållens färg från ett fordons yttre

Hur många gånger har du parkerat bilen under ett träd och märker lite stötar kåda stack hela din bil? När torka, kan kåda vara ganska envis att ta bort. Detsamma gäller med hushåll färg. När du inte vara försiktig, droppar hushåll färg och spray kan oavsiktligt hamna över bilen. Bilens målade ytan är hård, men det kan skadas och repas om du använder kemikalier som inte är lämpliga att ta bort färg och sav träd. Nedan finns några tips om hur man tar bort träd sav och hushållens färg från din bil med några vanliga husgeråd.

  • En av de vanligaste husgeråd som du kan använda för att ta bort träd sav är nagellacksremover. Tvätta din bil med tvål och vatten och torka bilen. Placera några droppar nagellacksremover på en bomullstuss eller gammal mjuk handduk och gnid de härdade kåda med det. Använd mild kraft tills saven är bruten och nagellacksborttagare kan penetrera saven att mjuka upp den. Lägg några droppar tills du har tagit bort varje spår av SAP. Använd några bakpulver och vatten klistra för att tvätta området och torka den torr innan du använder bilvax för att återställa glans till bilens yta.
  • Om kåda dropparna är helt ny, kan denaturerad alkohol kan användas för att ta bort dem. Blöt en ren och mjuk trasa med alkohol och gnid den över SAP i en cirkelrörelse. Fortsätt gnugga tills kåda är helt avlägsnas. Lacknafta kommer också att arbeta på samma sätt som denaturerad alkohol. Vax och polera det drabbade området efteråt.
  • Ister och bacon fett är saker som är lätt tillgängliga i ditt hus. Tvätta det drabbade ytan med tvål och vatten och torka området innan du använder bacon fett eller ister. Gnid in fett i härdade sav. Förslaget kommer att värma fett och bryta ner saven. Tvätta fläckarna med tvål och vatten. Yu kan märka att ytan kan verka oklar. Detta kan tas bort när du har tillämpat bilvax och kratsade ytan. WD-40 är också något som du kan använda för att ta bort de flesta härdade träd sav. Bara låt oljan tränga SAP spillning innan du torkar dem med en ren trasa.
  • De flesta av de lösningar ovan för att ta bort kåda fläckar kommer också att avlägsna sprut hushållens färg från ytan av ditt fordon. Om färgen är vattenbaserad, kommer det att bli lättare att ta bort. Flytta din bil i skuggig plats och doppa trasor i kallt vatten. Placera trasor över de drabbade områdena och lämna den där. Håll trasor våt tills vattenbaserad färg sprut sönder och du kommer att kunna torka dem. Tvätta din bil på vanligt sätt och tillämpa vax att återställa glans och skydda utsidan av din bil.


Innan du använder kommersiella rengöringsmedel

Hur tar man bort träd sav och hushållens färg från ett fordons yttre. En av de vanligaste husgeråd som du kan använda för att ta bort träd sav är nagellacksremover.
Hur tar man bort träd sav och hushållens färg från ett fordons yttre. En av de vanligaste husgeråd som du kan använda för att ta bort träd sav är nagellacksremover.

Innan du använder kommersiella rengöringsmedel, kontrollera ditt skafferi efter tillgängliga naturliga rengöringsmedel som du har som är effektiva för att avlägsna träd sav och fläckar färg på din bil. Hårda rengöringsmedel kan skada bilens målade ytan. Ta bilen till en professionell renare om större områden påverkas.