E2a

Hur tar man bort tändkablar

Bilar har blivit mer av en nödvändighet snarare än lyx

Bilar har blivit mer av en nödvändighet snarare än lyx. Folk i farten som du föredrar att ha en bil följeslagare att hålla jämna steg med vardagssysslor. Det är därför du måste känna till din motor system för att säkerställa ett smidigt dagliga resor.

Ta en närmare titt på de viktiga begrepp som ingår i avlägsnandet av tändkabeln liksom andra detaljer som du behöver känna till.

Hur tar man bort tändkablar. Grundläggande förståelse hjälper.
Hur tar man bort tändkablar. Grundläggande förståelse hjälper.

  1. Grundläggande förståelse hjälper. Om du pop huven på din bil motorns montering kommer att presentera sig som en serie av cylindrar anslutna till en tändsystem via en tänd distributör. Denna distributör är nödvändig för att säkerställa tillräcklig överföring av högspänd el till tändstift finns i cylindrar. Tändstift är de element uppgift att upprätthålla tändningen. Passage av högspänning el görs möjlig med närvaron av högspänningskablar. Dessa kablar är dina tändkablar, annars känd som tändkablar.
  2. Mer om kablar till antändning. Automotive kablar i tändsystemet har en kärna konstruktion bestående av en tråd ledare lindad runt en glasfiber sladd. Denna sladd är innesluten av en gummi jacka och tunt belagda med halvledande material. Andra element som ingår i tändkabeln funktionalitet är externa isolerande hölje, släppmedelsbeläggning, ett lager för elektrisk isolering, och en förstärkning del som är av betydelse för att öka draghållfastheten.
  3. Vikten av avlägsnande. Tändkablar är anslutna till fördelarlocket. Dessa kablar avlägsnas för att bestämma öppenheten hos locket tillsammans med andra komponenter som utgör tändsystemet.
  4. Starta rätt. Du hittar kablarna du letar efter i slutet av tändstiftet. Antalet trådar du behöver gå till kommer att bestämmas av antalet cylindrar i bilens motor. Den vanligaste färgen inblandade är svart. Gummi är det material som vanligtvis är närvarande.
  5. Ge en mild metod. Allmänna procedurer kommer att säga att trådarna kan tas bort genom att helt enkelt dra bort av fördelarlocket men tiden går och motorn genomgår flera uppvärmning processer gummi och plast komponenter kabeln fastnar ihop. Slarvig driver med skadar bra kablar därför bör du utföra en twist och dra teknik. Se till att du håller på gummidamasken under själva borttagning. Varje boot bör tätt placerade. Det bör inte finnas några tecken på korrosion.
  6. Rum för förändring. Korrosion är din kö för att installera en ny kabel set. Den lämplig uppsättning kommer att vara beroende på vilken modell av bilens motor. Ta dig tid att fråga om den information som du inte är säker på. Det finns bil-agenter i dina lokala butiker som är utrustade med rätt information.
  7. Stör inte den naturliga ordningen. Gör det till en vana att kontrollera tråd routing innan byte. Var noga med att inte blanda ihop tändföljd. Underlåtenhet att göra detta kommer att påverka din bil prestanda. Utför märkning mekanism på kablarna och distributör för att inte röra upp tändningen flödet.

Det sätt du hanterar din bil kommer att återgäldas av kvaliteten på tjänsten det kommer att ge. Ge bilens motor gott välbefinnande om du vill gå den extra milen.