E2a

Hur tar man bort regn X

Regn X är ett silikonbaserat kommersiella glas produkt för behandling, som stöter bort fukt och fläckar från bil vindrutor och fönster. Om du behöver byta ut eller ta bort Regn X från din egen bil, måste du vidta särskilda åtgärder för att ta bort den från glaset.

Hur tar man bort regn X. Torka med glas med en fuktig trasa.
Hur tar man bort regn X. Torka med glas med en fuktig trasa.

Här är stegen för att ta bort Regn X.

  • Torka med glas med en fuktig trasa. Detta kommer att ta bort smuts, damm och andra partiklar som oavsiktligt kan repa upp glasytan när du tar bort Regn X.
  • Skrubba regnet X med en lätt slipande rengöringsmedel. Vanliga rengöringsmedel som tvål, rengöringsmedel och vatten kommer inte att räcka för att motverka den effektiva kisel bindning som bildas mellan regn X och glaset. Välj antingen regn X glas polska eller Soft Scrub rengöringsmedel. Kontrollera att produkten du använder har en etikett som säger att produkten inte repar glasytor. Blöt en ren icke-slipande trasa, eliminera fukt och sedan applicera en liten mängd rengöringsmedel på trasan. Undvik att rengöringsmedlet direkt på glaset, eftersom resten kan torka upp i en ful fläck.
  • Börja längst upp till vänster på glaset arbetar sedan din väg till det nedre högra hörnet. Se till att du rensa upp alla delar av glaset. Du kan testa om rengöringsmedel inte repar glaset genom att gnida endast en liten del i hörnet av vindrutan. Bestäm det minsta trycket att tillämpa för att ta bort Rain X utan att skada glaset. Tveka inte att åter fukta din duk och tillämpa renare vid behov.
  • Tvätta rengöringsmedel med kallt vatten. Eliminera alla spår av lödder, rengöringsmedel och regn X rester. Torka av vattnet med en tjock, torr trasa.
  • Överväg att använda en 0000 stålull för att skrubba regnet X ut. Denna kvalitet av ull är milt slipande nog att avlägsna kemikalien från glaset utan att repa upp själva ytan. Undvik att använda något som är större än 0000, eftersom detta kommer att leda till permanenta märken på vindrutan över tiden. Växla med en våt trasa med stålull för att rensa upp alla partiklar Rain X. Arbetet ullen i en cirkulär sätt och förfara i ett mönster som täcker hela glaset. Skölj glaset med kallt vatten och sedan upptäcka eventuell kvarvarande Rain X. Upprepa proceduren om det behövs. Inte också kraftfullt tillämpa stålull på ytan eftersom detta kommer så småningom att påverka själva glaset. Om du inte kan hitta en 0000 stålull i din lokala butik, hitta motsvarande lönegrad eller helt enkelt köpa flera artiklar online.
  • Överväga att låta regn X slits ut av sig själv. Regn X kommer så småningom blekna i tiden, men kan skapa en ful mönster på vindrutan. Om du inte har något emot en liten missfärgning på din bil glas över en tidsperiod, då kan du låta vittring bort Rain X för dig.


Se till att korrekt tillämpa Regn X enligt instruktionerna tryckta på flaskan så att den tillräckligt avvisar regn i månader. Tveka inte att ta bort Regn X från vindrutan om den skymmer din vision när du kör.