E2a

Hur tar man bort motorolja från betong uppfart

Ett av de typiska problem som du kommer att stöta på när du har en bil i en konkret uppfart är problemet med motorn oljeutsläpp. Oljeläckage är ganska vanligt utseende, och dessa oljeläckage kan lämna en stor fläck på din konkreta uppfart om du städa upp oljeutsläpp direkt. Här är några steg för att ta bort motorolja från din uppfart.

Hur tar man bort motorolja från betong uppfart. Väska blötläggning medel.
Hur tar man bort motorolja från betong uppfart. Väska blötläggning medel.

  • Snabb borttagning. När du ser ett oljeutsläpp, bör din första reaktion vara att alltid ta bort så mycket av det som du kan så snabbt som möjligt. Kom ihåg att ju längre du låter oljeutsläppet stanna på golvet, desto svårare blir det för dig att ta bort oljefläck senare. Alltid ha någon kattsand i ditt garage eller uppfart, eftersom kattsand är en av de mest effektiva sätten att ta bort oljefläckar. Helt enkelt ta tillräckligt kattsand för att täcka hela området täckt med oljeutsläppet. Låt kattsand absorbera oljan natten, och sedan ösa upp kattsand efteråt. Du kan också använda oljeabsorberande ark, som är speciellt konstruerade för att absorbera oljan.
  • Väska blötläggning medel. När du har tagit bort den faktiska oljan i betongen uppfart, är nästa steg att se till att du placerar alla kattsand eller olja kuddar i rätt avfallsbehållare. Kom ihåg att olja inte naturligt bryts, till skillnad från biologiskt nedbrytbara material. Du måste se till att du har packats i kattsand ordentligt och att du levererar den till deponi eller till den lokala avfallsanläggningen.
  • Förbehandla fläcken. Nu när merparten av oljan har tagits bort, är nästa steg att lägga lite diskmedel på den plats där oljan rann ut. Alla ändamål hushåll rengöringsmedel fungerar oftast bäst för oljefläckar. Se till att du täcker oljan plats med lite diskmedel för att stänga ute de svarta fläckarna på den konkreta uppfart. Om oljan är särskilt envis, kan du behöva använda lite blekmedel till uppfart. Applicera blekmedel med en sprayflaska, för jämn applicering.
  • Skrubbning. Låt rengöringsmedlet sitta på fläcken över natten. Efteråt, ta en skurborste och använda den för att skrubba fläcken ur betongen uppfart. Om fläcken var ganska ny och nyligen, bör du kunna ta bort motorolja lätt. Om fläckarna är mycket envis, men kan du behöva återställa viss blekmedel och lite diskmedel igen. Eller så kan du även använda agenter kolväten mildrande, som är speciellt utformade för att absorbera och avlägsna oljefläckar.
  • Skölj. Efter skura bort oljefläckar, se till att du slang ut och skölj det färgade området. För mycket svåra fläckar kan du även använda lite hett vatten för att skölja bort fläcken, vilket mildrar oljefläckar och göra det lättare för dig att skrubba bort.


Med dessa steg bör du enkelt kunna ta bort fläckar motorolja från konkreta uppfart eller garage.