E2a

Hur ta prov från den interna ljudkort använder Cakewalk Sonar

Cakewalk Sonar är ett program utformat för att skapa

Cakewalk Sonar är ett program utformat för att skapa, redigera och mixa ljudutgångar. Den fungerar också som en sampler och används flitigt av både proffs och amatörer. Provtagning med Cakewalk Sonar är ganska enkel. Här är hur man gör det.

Hur ta prov från den interna ljudkort använder Cakewalk Sonar. Välj en inspelning till prov.
Hur ta prov från den interna ljudkort använder Cakewalk Sonar. Välj en inspelning till prov.

  • Välj en inspelning till prov. När du prov, extrahera du i princip del eller delar av en befintlig inspelning och infoga samma i din egen sång eller musik. Provtagning är särskilt populärt bland producenter hip hop och konstnärer. Låten till provet är ett personligt val, men se till att välja en allmän egendom låt eller få en licens för användning av en viss inspelning. Om du inte gör detta, kan du bli stämd för upphovsrättsintrång. Se till att spara låten i din dator.
  • Bestäm samplingsfrekvens och bitdjup. Detta bör göras varje gång du startar ett nytt projekt i Cakewalk Sonar. Samplingsfrekvens och bitdjup bör särskilt vara kompatibla med ditt ljudkort, annars får du ett felmeddelande. Det är därför det är viktigt att känna till kapaciteten på ditt ljudkort.
  • Starta Cakewalk Sonar. Öppna Cakewalk Sonar i din dator. Klicka sedan på ingångskällan, vilket i detta fall är ditt ljudkort. Välj om du kommer att göra mono-eller stereoinspelning. Efter detta, klicka på Track Record Aktivera.
  • Börja spela in. Om du är redo, starta inspelningen genom att trycka på inspelningsknappen. Den musik eller sång du vill prov kommer att spela och kommer att spelas in samtidigt. Om du behöver stoppa inspelningen behöver du bara trycka på stoppknappen.
  • Spela samplade spår. Se till att lyssna på den samplade musik eller sång efter inspelningen. Du behöver bara klicka på play-knappen på Sonar Transport rutan. Lyssna på spåret intensivt och avgöra om det passar dina behov.
  • Spara den samplade spår. Klicka på Spara som så snart du är nöjd med ditt spår. Skriv in ett filnamn och välj en plats där du vill spara den. Bäst om du väljer en plats som är lätt att komma åt och där andra ljudfiler för detta projekt sparas.
  • Spela in ett nytt spår. Detta gäller om du vill ersätta den befintliga prov eller vill göra en ny. Gör detta genom att välja en annan inspelning och klicka på inspelningsknappen. Gör detta flera gånger tills du har slutfört de prover som du behöver för att införliva i din nya sammansättning.
  • Använd de samplade spår. Du kan nu lägga de samplade spår i din egen sång eller musik. Se till att sätta dem i lämpliga delar av din sammansättning. Återigen, spela upp kompositionen efter inspelningen.


Speciellt om du inte har provat att använda Cakewalk Sonar innan

Speciellt om du inte har provat att använda Cakewalk Sonar innan, är det alltid bäst att läsa guider och tutorials som finns på Internet. Vissa är i textformat, medan andra är nedladdningsbara filmer. Välj vad du tror bäst passar din lärstil. Dessa guider och tutorials görs av experter, så du kan lita på att var och en av dem på ett effektivt sätt kommer att gå igenom Cakewalk Sonar.