E2a

Hur ta hand om tung utrustning

Tung utrustning kräver en stor investering, och regelbundet underhåll på denna typ av maskiner kan spara dig mycket huvudvärk och pengar från dyra reparationer. Väl underhållna tung utrustning kommer att fungera effektivt, öka arbetskraftens produktivitet och förbättra arbetsmiljön för alla.

Olika typer av tung utrustning kan kräva särskilda underhåll, men det finns grundläggande steg som du kan använda för att ordentligt hand om alla typer av tung utrustning.

Hur ta hand om tung utrustning. Regelbunden inspektion av all tung utrustning kan varna dig för eventuella skador på maskinen eller fara för användaren.
Hur ta hand om tung utrustning. Regelbunden inspektion av all tung utrustning kan varna dig för eventuella skador på maskinen eller fara för användaren.

 1. Regelbunden inspektion av all tung utrustning kan varna dig för eventuella skador på maskinen eller fara för användaren. Gör det till en del av din standardförfarande att göra regelbunden kontroll. Kräv dina operatörer rapportera alla tecken på fel, göra manuella och fysisk inspektion före och efter varje skift.
 2. Har visuella inspektioner på morgonen för att kontrollera skador som kan fastställas genom mindre reparationer och göra dem omedelbart innan du använder utrustningen. Din verktygslåda bör vara komplett och inom räckhåll när det behövs.
 3. Kontrollera olje-, gas-och radiator kylvätska nivåer och fyll vid behov.
 4. Inspektera slangar och hydrauliska kopplingar linje för att se om det finns sprickor och läckor före faktisk användning. Använd inte din hand för att inspektera och leta efter läckor. Använd papper eller kartong istället.
 5. Under ner tider, rena element och luftfilter av smuts, damm och smuts byggs upp för att hålla motorn fungerar smidigt och undvika överhettning.
 6. Ta caked lera, smuts och stenar fastnat för att spåra rullar och topp ramar.
 7. Kontrollera att däcken är ordentligt pumpade. Byt däck som har utbuktningar, skärsår och onormalt slitage.
 8. Kräv dina operatörer att hålla hytten ren och fri från matavfallet för standard sanitet och förhindra angrepp av skadegörare som så småningom kan skada insidan av hytten.
 9. En brandsläckare och en första förbandslåda bör placeras inuti varje tung utrustning hytt.
 10. Vindrutor och speglar bör hållas rena vid alla tidpunkter för fri sikt. Kontrollera också att alla lampor fungerar och byt utbränd och brutna lampor.
 11. Kontrollera att alla mätare, instrument och varningsanordningar fungerar normalt och ger vanliga avläsningar.
 12. Testa rattar och bromsar innan den tunga utrustning till faktisk användning.
 13. Alla kugghjul och andra rörliga delar skall smörjas och smörjas regelbundet för att hålla din tunga maskiner i toppskick.
 14. Kontrollera alla kablar och slangar för tecken på utsliten tårar och sprickor och reparera / ersätta defekta dem för att hindra dem från att bli allt mer slitna.
 15. Ge dina operatörer rätt utbildning i driften av varje typ av tung utrustning. Oerfarna och otränade operatörer kan göra en del skada på tung utrustning.
 16. Utför mindre reparationer så snart som möjligt för att förhindra att problemet förvärras. Mindre reparationer kan rädda dig från dyra större reparationer och långa driftstopp.
 17. Medan du strävar efter att hålla din tung utrustning i toppskick, är det också klokt att ha dina operatörer bära rätt skyddsutrustning vid användning och drift tung utrustning för att förhindra personskador.
 18. Rökning bör iakttas vid alla tillfällen, särskilt nära tung utrustning.

Korrekt och regelbunden skötsel och underhåll kan förlänga livslängden på dyrbar tung utrustning och hålla dig och dina anställda säkert. Gör det till en vana att få en redovisning av allt underhåll utförs på ditt tung utrustning så att du kan spåra reparationer och maskinens prestanda.