E2a

Hur ta hand om en klarinett

En bra musiker behöver en bra klingande instrument

En bra musiker behöver en välljudande instrument. För ett instrument för att låta bra, borde det vara väl omhändertagen. Nu, ta hand om sitt instrument är en uppgift för musiker.

Klarinett, en träblåsinstrument, kommer med en hård väska som skyddar den från fukt och stötar. Det är nödvändigt att hålla den i fodralet när den måste transporteras för att förhindra att klarinett repas och skadas, särskilt när det inte används. Bortsett från att hålla det säkert i fodralet, det finns andra sätt att ta hand om det.

Hur ta hand om en klarinett. Hantera instrumentet med omsorg.
Hur ta hand om en klarinett. Hantera instrumentet med omsorg.

Nedan finns enkla steg för att se till att du ger din klarinett rätt vård den förtjänar.

  • Hantera instrumentet med omsorg. Ta inte tag i instrumentet dess nycklar, eftersom dessa är mjuka nog att få böjd eller feljusterade. För att få tag på instrumentet, sätt fingret i ett av hålen på vardera sidan av klarinett och dra försiktigt.
  • Var försiktig vid åtdragning och ta bort röret. Röret är fäst vid munstycket hos klarinett med hjälp av en liten enhet och åtdragna med skruvar. Se till att du inte drar åt skruvarna för mycket, annars antingen skruvarna kommer att bryta eller vass kommer att spricka. Den Reeds vibrationer i kombination med vinden begränsningar nycklar och hål avger ljud du hör från klarinett. Efter användning av instrumentet, lossa röret och låt röret torka i vassen fallet. Låt det inte torka medan den är ansluten till munstycket, annars kommer det att bli klibbig och även fastna.
  • Försiktigt montera och demontera din klarinett. Undvik att vrida delarna med brute force för att inte skada korken. Applicera kork fett så delarna passar perfekt som du använder mjuk, vridande rörelse.
  • Torka utsidan nycklar och hål med torr trasa. Det är viktigt att hålla hålen och nycklar fria från kroppen oljor och smuts för att hålla instrumentet i gott, spelar skick. Dessutom, tvätta munstycket en gång i veckan med varmt tvålvatten.
  • Håll insidan av klarinett ren och fri från fukt. Rengör utsidan på klarinett är inte tillräckligt. Använda det distribuerar saliv inuti klarinett, som om de lämnas orena länge, kan skada instrumentets prestanda. För att rengöra insidan av instrumentet med rengöring pinnen som kommer med det. Om det inte finns någon, köpa ett kit klarinett rengöring som kostar bara några dollar. För att rengöra, sätta pinnen i klockan och genom munstycket. Upprepa detta så ofta du känner att det behövs.
  • Kontrollera varje gång i månaden skruvarna som håller fast tangenterna och tummen-håll till instrumentet. Dessa bör vara tät. Om inte, justera inte det själv eftersom du bara kan skada klarinett. Du kan ta med den till din återförsäljare eftersom de har rätt verktyg och den kompetens eller den person för att reparera instrument.

Innan du gör några reparationer, dra åt eller lossa på skruvar i din klarinett, fråga experterna först. Låt dem visa dig hur man gör det på rätt sätt så nästa gång kan du göra justeringarna själv.