E2a

Hur sticka ull tofflor

Stickade ull tofflor ger mysig värme och komfort under kalla nätter. De skyddar fötterna mot kyla och samtidigt ge dig cushiony stöd när du går in i huset. Du kan hitta massor av gratis mönster på nätet att sticka ull tofflor. Ull tofflor behöver inte alltför mycket garn. Du kan även använda garn rester från olika projekt för att skapa intressanta kombinationer av färger och texturer som kan göra dina stickade ull tofflor unik. Nedan finns steg för hur man sticka ull tofflor.

Hur sticka ull tofflor. För det första v stickas över innan du börja rad två.
Hur sticka ull tofflor. För det första v stickas över innan du börja rad två.

  • Köp stickning kamgarn i olika färger, om du planerar att sticka ull tofflor för andra people.For detta mönster du kommer att använda storlek 8 eller 5mm raka stickor. En härva räcker till en att göra ett par ull tofflor men kontrollera yardage eftersom detta kan olika av tillverkaren.  
  • Sticka en provlapp för att se om du kommer att kunna få mätaren. Sexton stygn ska motsvara fyra inches. Om du inte kan uppnå mätaren, justera spänning eller byta till större stickor.  
  • Lägg upp på 45 foundation stygn. Det spelar ingen roll hur du kastar på din foundation stygn. När du har uppnått den rekommenderade mätaren kommer du att kunna sticka ull tofflor med en bra passform.  
  • För det första v stickas över innan du börja rad två. Sticka syv sömmar, sticka en maska, sticka 29 sömmar, sticka en maska ​​och avslutas med sju räta maskor till slutet av raden. Vänd och starta den tredje raden med sjutton räta maskor, följt av en avig maska. Sticka nio stygn, sticka en maska ​​och avsluta raden med sjutton sticka stygn. Upprepa den andra och tredje rader 30 fler gånger.  
  • Maska av de första sju stygn efter att du har stängt av pjäsen. Och sticka resten av maskorna tills du kommer till slutet av raden. Vänd arb igen och maska ​​av de första sju stygn innan du gör stickade maskor till slutet av raden. Du kommer att vara kvar med 31 maskor på nålen. Upprepa de föregående raderna två och tre en gång för ytterligare 20 gånger för en medelstor toffel och 28 gånger för en stor toffel.  
  • Forma tån av ull tofflor. För rad ett gör två räta maskor, sticka två maskor tillsammans tills du är kvar med tre stygn. Gör räta maskor på dessa sista tre stygn. Du kommer att ha arton kvar stygn. Sticka jämnt över varje rad för rad två, tre och fyra. På femte raden, sticka två maskor tillsammans fram till slutet av raden. Du bör lämnas med nio stygn efter denna rad. Rader sex, sju och åtta ska ha räta maskor över. Sticka nio med sticka en maska ​​följt av stickning två stygn tillsammans fram till slutet av raden. Du kommer att ha fem stygn återstår efter detta. Vänd arb igen och göra räta maskor för rad tio.  
  • Klipp garnet och lämna en lång svans, tillräckligt för dig att använda svansen för att sy tån. Skjut änden av garnet i en gobeläng st och plocka upp de sista fem stygn från strumpsticka. Dra garnet hårt så att du kan stänga tån. Säkra tå med en knut och klipp av garnet med lite svans. Weave detta genom pjäsen på fel sida. Sätt en bit garn på tapeten nålen igen och sy sömmen vid hälen. Fäst änden med en knut och väva i en del av garnet i fel sida av toffeln. Avsluta den andra toffeln.


Dessa instruktioner kommer att ge dig en mockasin stil tofflor med manschetter

Dessa instruktioner kommer att ge dig en mockasin stil tofflor med manschetter. Stickning kamgarn är starkare än andra typer av ullgarn och kommer att göra en kraftigare par tofflor som kommer att hålla sin form bättre. Det hindrar inte dig från att använda andra typer av ullgarn, så länge du följer rätt spårvidd.