E2a

Hur stänga av en gitarr sträng

Bra gitarrspel innebär en hel del tekniker

Bra gitarrspel innebär en hel del tekniker. För att bli ett proffs, måste du lära dig dessa tekniker, som inkluderar knäppa mönster, vibrato, böjar, ons hammare och pull starter och sträng muting, bland andra. Medan du lär dessa tekniker leder dig till att bli ett proffs, definierar den också din personliga stil. Dessutom hjälper det oss att producera musik som låter som det ska.

Att lära sig att stänga av en gitarr sträng är en populär och viktig teknik flesta gitarrister har svårt att ta sig till jobbet. Det är nödvändigt för att klippa gitarr och är användbar i många andra stilar. String muting, som namnet antyder, är att förebygga vissa strängar från klingande samtidigt som du spelar med andra strängar. Detta är viktigt för att förhindra vibrationer som orsakas av andra strängar för att interferera med den musik som vi ska producera. Men eftersom denna teknik är svårt att börja, är det verkligen bra att följa en guide om hur man stänga av en gitarr sträng och så småningom få bekväm med tekniken.

Hur stänga av en gitarr sträng. Fret hand muting.
Hur stänga av en gitarr sträng. Fret hand muting.

Ett. Bekanta dig med de två typerna av sträng muting: Fret hand muting används för att spela Barré-ackord och ackord makt medan palm mute är viktigt i förvrängda rocklåtar. Du kan stänga en gitarr sträng genom att använda din högra sida av handflatan, vänster hand eller en kombination eftersom handen som gör plockningen används vanligen i sträng muting. Välj den hand som du är mest bekväm med.

  • Fret hand muting. Detta är också känd som ackord muting där du dämpa strängen vibrationer när du släpper trycket. Det första steget i fret hand muting är att knäpper ackordet normalt varefter du släpper ett fingertryck, brukar beskrivas som tumtryck på greppbräda. När du släpper trycket, se till att göra det tillräckligt långsamt för att höra ett surrande ljud som de ringande toner skall sluta. Prova knäppa ett Barré-ackord i öva hur man gör det gräma hand muting.
  • Palm mute. I palm mute, tillämpar du press att dämpa strängen vibrationer. Du använder den utanför kanten av handen applicera tryck på varje sträng för att förhindra fria strängen vibrationer. Liksom gräma hand muting, du först knäpper ackordet normalt. Sedan trycker mot strängarna med den yttre kanten av din hand. Du kan få detta genom att vrida handen vid handleden när du flyttar den ner för att sätta press på strängarna.

2. Efter att ha provat ett par gånger, upprepa några gånger tills dina händer blir bekväm med sin ståndpunkt. Att vara bekväm med placeringen av dina händer kan du utföra tekniken effektivt. Det skulle också påskynda processen med att göra både gräma hand och palm tekniker muting.

Tre. Prova att experimentera på vad du lärt dig genom att knäppa några fulla ackord. Du kan använda olika mängder av påtryckningar för att utforska olika ljud som finns. Upptäck det mest bekväma sättet att producera olika ljud med rätt placering av din hand.

Bra gitarrspel innebär en hel del tekniker. Palm mute.
Bra gitarrspel innebär en hel del tekniker. Palm mute.

4. Var medveten om eventuella problem i utförandet av tekniken. Du kan stöta surrande ljud samtidigt tillämpa eller släppa trycket. Den möjliga lösningen är genom att tillämpa eller frigöra mer tryck Om strängen surrar. Du kan också försöka placera din hand eftersom det kan vara orsaken till fel utförande.

Övning är det som gör en förrätt GO Pro. Kanske är det rätt att säga att övning ger färdighet.