E2a

Hur ställa upp en bil

Staying klara av verkstäder är inte lätt

Staying klara av verkstäder är inte lätt, särskilt om du inte vet när och hur man trimma upp en bil. Ställa upp en bil bör göras varje ett par år eller var 35.000 miles till 65.000 miles, som också beror på villkoren för din körning. Det finns många utbyten och justeringar som ska göras för att hålla bilen i gott skick. Om du inte är bekant med detta, läs vidare och ta reda på hur du håller din bil klar för verkstäder och förhindra framtida bil smärtor.

Tändningssystem och bar gasspjäll finns i flertalet fordon

Tändningssystem och bar gasspjäll finns i flertalet fordon. Tändsystemet är den del som rör upp blandning bränsle luft i förbränningskammaren. Det finns många symptom att veta om du har fel tändsystem, som tjänsten motorn tänds, motor misständningar eller kör grov, och värsta, stängs motorn helt. Upprätthålla renlighet av din motor och bränsle för att säkerställa att ditt fordon fungerar bra. Innan du gör justeringar, ta reda på först vad stämma upp komponenter krävs.

Hur ställa upp en bil. Rengör gasspjället hålet och gasspjället.
Hur ställa upp en bil. Rengör gasspjället hålet och gasspjället.
  • Rengör gasspjället hålet och gasspjället. Det finns tillfällen när luftfilter inte kan sluta luftföroreningar från igensättning av systemet luftintag. Varför gasen bar och gasspjället är täckta med mörk smuts som kan orsaka motorstopp och dålig körsträcka. Det är nödvändigt att de städat varje justeringar. Med hjälp av en trasa och gnugga alkohol torkar gasen hålet och gasspjället ren.
  • Vet vilken stämma upp delar du behöver. Den gemensamma stämma upp delar tändstift, tändstift trådar, bränslefilter, luftfilter, tändning rotor och fördelarlocket. Identifiera vilka tändsystem är närvarande. Det finns två typer: Distributör Mindre Tändsystem och Coil Over tändstiftet. De delar du behöver beror på vilken typ av system är närvarande.
  • Lossa tändstift trådar hållare klipp sedan rengöra dem. Tändstift hållare clips används för att separera och styra plug sladdar och hindra dem från att komma i kontakt med föraren bälten, avgasrör, och andra komponenter.
  • Lossa tändstift kablar. Vrid start kontakten kabeln för att avskilja den lufttät tätning runt den. Ryck tändkabeln lätt från pluggen. Ta sedan bort kabeln från spolen terminalen. Förändra både kablar och tändstift, gör detta en av ett att undvika förvirring om vilken tråd går till vilken kontakt.
  • Ta ut stickkontakten trådarna från dess hölje. Jämna ledningarna ner och ordna dem från största till minsta. Installera om.
  • Ta ut tändstiftet. Med hjälp av en hylsnyckel och tändstift uttag, ta ut tändstiftet. Kontrollera tändstiftet för eventuella skador.
  • Byt tändstift med en ny. Men kolla den nya först tändstiftet för skada som den kan ha förvärvat under transporten. Skadad tändstift kan orsaka dålig körsträcka, dålig körning, aktiverat kontrollera motorn ljus och låg effekt. Ställ sedan in nyligen förvärvade tändkabeln. Fortsätt att göra detta tills alla tändstift och tråd har inrättats.

Innan du gör något med din bil, kontrollera först att avgöra vilken typ av system det har för dig att köpa rätt ersättare. På så sätt kommer du att kunna avsluta jobbet på nolltid.