E2a

Hur spinna mohair garn från gethår

Mohairgarn kan göras med hjälp av get hår

Mohairgarn kan göras med hjälp av get hår. Den specifika typ av get som producerar denna typ av garn kallas angorageten. Dessa getter producerar mycket fina och mycket långa hår som kan nå över en fot i längd. Detta gör det enkelt för dig att snurra garnet. Här är hur.

Hur spinna mohair garn från gethår. Fästa till spindeln.
Hur spinna mohair garn från gethår. Fästa till spindeln.

  • Välj verktyget. Först av allt måste du bestämma det verktyg som du kommer att använda för spinning gethår. Det enklaste sättet att göra detta är genom att använda en droppe spindel, som är relativt billig och är mycket lätt att använda. Kom dock ihåg att du har andra alternativ. Det finns vissa människor som använder traditionella vävstolar för att snurra gethår ​​till garn. Det finns några andra som kan snurra gethår ​​hand. Detta kommer att göra för mycket känsliga garn, men är också en av de svåraste sätten att snurra gethår.
  • Wash att starta, måste du tvätta gethår ​​först. Du kan få gethår ​​från en specialitet butik som säljer textilier och fibrer som kan omvandlas till textilier. Eller kan du köpa också gethår ​​från onlinebutiker. Att tvätta, måste du ta en stor hink fylld med kallt vatten. Placera gethår ​​i den och lägga till lite schampo. Lämna över natten och ta sedan bort vattnet. Lägg till lite varmt vatten och sedan snurra i en tvättmaskin i cirka tre minuter. Ta ut håret och låt torka i fria luften.
  • Spinning olja. Nu måste du lägga till några snurrande olja. Den snurrande oljan är oftast tillverkad av animalisk olja, och används för att göra delar av päls mer hanterbar och lättare att arbeta med. Du behöver oftast bara en droppe för varje kilo gethår. Se till att du arbetar oljan i gethår ​​mycket noggrant, så att oljan är mycket jämnt fördelad. Annars kommer vissa delar att vara mycket fet medan andra delar kommer att vara mycket torr.
  • Fästa till spindeln. Nu måste du rulla en handfull gethår ​​i fingrarna, så att du kan göra en lång bas tråd. Denna bas tråd kan sedan fästas till kroken i droppen spindeln. När den är fäst i kroken, ta pälsen och igenom hålen i spindeln. När den är fäst, placera änden av pälsen i behållaren där återställning av päls placeras. Börja rotera spindeln, och styra änden hos pälsen tråden, så att det alltid matas med ny päls. Pälsen kommer vanligtvis klumpa ihop så att det alltid kommer att finnas en linje som spunnits.
  • Ply. När du är klar snurra alla dina gethår, är det sista steget för dig att trafikerar gethår. Du kan bedriva den med bara en tråd, eller så kan du göra tjockare trådar genom trafikerar tre eller flera trådar. Den typ av kläder som du vill göra från gethår ​​avgör hur många skikt som du behöver.


Med de enkla stegen ovan bör du enkelt kunna snurra gethår ​​till Mohair garn.