E2a

Hur skärpa muttrarna

Muttrarna är bitar av metall som håller din ratten ordentligt fälg satt i bilens axel rigg. Lossa och dra åt dessa är både den första och sista stegen i att ändra däck så se till att du har tillräcklig täthet är viktig för stabiliteten och säkerheten i din resa. Nötter som är för lös kan resultera i en vinglig körning och dina hjul kan lossna. Nötter som sitter åt kan vara svårt att ta bort, dock, och kan till och med skada din fälgar. Här är hur du dra en klack mutter.

Hur skärpa muttrarna. Det första du behöver är rätt verktyg.
Hur skärpa muttrarna. Det första du behöver är rätt verktyg.

  1. Det första du behöver är rätt verktyg. Se till att du har rätt kaliber nyckeln med de rätta egenskaperna. När du byter däck, använder man vanligtvis en X-formad nyckel kallas "momentnyckel." Oftare än inte, skulle din auto återförsäljare har redan en momentnyckel i bagaget, tillsammans med antingen en hydraulisk eller skruvtyp uttag.
  2. Höj din bil på en hydraulisk domkraft för att få tillgång till däcket riggen. Bilar har olika antal muttrarna så se till att du inte misplacing någon medan du arbetar med denna uppgift. Mest kompakta sedaner har fyra muttrar. MPV och minibussar har oftast fem. Stadsjeepar och större fordon har sex, åtta eller ännu fler.
  3. Om dina fälgar har navkapslar som täcker muttrarna, måste du bända dem av först, med en vanlig skruvmejsel eller med ett lämpligt verktyg som kommer med bilen. Nu kan fästa muttrarna hand på ratten med en stjärnformad mönster över däcket. Först ut på toppen klacken muttern, sedan botten, sedan vänster, sedan höger. Lägg dem på med minsta möjliga trycket och behålla det även hela däcket. Detta säkerställer att hjulet är väl balanserad.
  4. När du har skruvat på alla muttrarna för hand, fortsätt att dra den första bulten igen med händerna. Dra resten av bultarna i den ordning som du fäst dem på däcket, återigen efter en stjärnformad mönster för att säkerställa att vikten och trycket är jämnt fördelade.
  5. Släpp trycket från den hydrauliska domkraft för att låta bilen ner. Se till att det inte finns några verktyg eller människor under bilen, innan du gör detta. Med hjälp av momentnyckel, dra åt skruvarna på din hjul med samma stjärnformade mönster. Använd måttligt tryck först och se till att trycket på varje öra mutter är densamma, att se till att trycket och vikt är lika för alla nötter.
  6. Slutligen, dra åt muttrarna gång med fullt tryck, med samma stjärnformade mönster.

För det sista steget

För det sista steget, behöver du vanligtvis bifoga en förlängare till momentnyckeln så att du kan använda hävstång för att tillämpa mer tryck. Vissa mekanik faktiskt använder sin kroppsvikt och steg på spaken för mer tryck. Dock rekommenderar biltillverkare inte detta, eftersom det kan faktiskt orsaka mer skada än nytta.

När ditt däck är säker, bör du vara redo att ersätta navkapseln och packa bort alla dina verktyg i bagageutrymmet. Du bör därför läsa igenom täthet efter att ha kört bilen några miles, eller när du kommer hem till din uppfart, att bara vara säker på att inget har lossnat under din resa.