E2a

Hur skärpa gitarrsträngar

Gitarrljud är så romantiskt, oavsett om du spelar en låt eller instrumentella utifrån knäppa eller plockning. Dess ljud fascinerande om du spelar med stål-eller nylon-baserade strängar. Vad du behöver för att se till att strängarna är åtdragna och korrekt inställd. Nedan finns guider om hur man dra eller ställa gitarrsträngar:

Hur skärpa gitarrsträngar. Bestäm vilken typ av strängar som du behöver.
Hur skärpa gitarrsträngar. Bestäm vilken typ av strängar som du behöver.

  • Bestäm vilken typ av strängar som du behöver. Akustisk gitarr strängar är oftast mässing och brons strängar, som är gjorda av zink, tenn eller koppar. Förhållandet ändrar strängen tonen, spänning, och egenskaper som spelbarhet och beständighet mot fukt och olja.
  • Förstå olika mätare eller diameter gitarrsträngar. Tyngre eller tjockare gauge strängar ger bättre briljans och volym, medan ljusare strängarna är enklare och snabbare att spela. Även olika mätare passa olika musikaliska genrer. Liksom lättare gauge strängar är kända för bly och jazz gitarrspel på grund av behovet för snabb improvisation.
  • Samtidigt elgitarr strängar är ren nickel, förnicklat stål eller rostfritt stål. Mässing och brons gitarrsträngar kan inte användas för elgitarrer eftersom deras pick-ups behöver strängar med magnetiska legeringar såsom nämnts två.
  • Förstå anteckningar i varje öppen gitarrsträng. En standard gitarr har sex strängar och en av dem har en viss melodi om plockade öppen. Träna ditt öra för att bestämma anteckningar från toppen strängen, som är låga E till A, D, B, G och E. Det hjälper du ställer gitarrer manuellt.
  • Lär de olika metoderna i gitarrstämning. Använd en gitarr tuner om du är en nybörjare att strängarna korrekt inställda. Andra sätt att stämma en gitarr är att använda en pitch gaffel eller ett piano. Noterna i planen gaffel eller piano måste likna tonerna som skapas genom gitarrsträngar. Tune en sträng i taget. Ägna tid att bekanta olika toner. Det är till hjälp, särskilt för att lära gitarr skalor, som hjälper dig mycket i improvisation.
  • Lär alternativa stämningar. Ställa strängarna alternativt ger dig olika ljud. Men gör detta endast om du är en avancerad spelare. Lär Drop D tuning, dubbla droppe D tuning, steg tuning, keltisk stämning, och öppna inställning bland annat för kreativitet och låtskrivande ändamål. Försök att lyssna på Sonic Youth och Glen Branca eftersom de gör alternativa stämningar berömd.
  • Ta bort trasiga gitarrsträngar. Bestäm de olika delarna av en gitarr och deras syften. Var försiktig i att ta bort strängar eftersom de kan nypa dig. Om du har en trasig sträng, vrid tuning nycklar medurs för att lossa strängen bättre. Ta sedan bort strängen från gitarren bron. Kassera strängen ordentligt för att undvika skador.
  • String en gitarr. Säkra gitarrsträng till gitarren bron. Sätt strängen i posthole som är monterad på huvudet gitarr. Sedan böjer strängen till höger. Vrid nyckeln moturs så att strängen lindas runt stolpen. Därefter vrider tills du har skärpts och inställda dem ordentligt.


Spela gitarr för att säkerställa att varje sträng är i samklang

Spela gitarr för att säkerställa att varje sträng är i samklang. Förutom stringing en gitarr och trimma den, måste du också lära dig hur du spelar i en grupp. Lär dig att följa sångare och andra musiker. Dessa färdigheter kommer att hjälpa dig att avsevärt växa som musiker och artist.