E2a

Hur ska förvaras antikviteter

För människor som omhuldar sitt förflutna eller bara de som har passion för arv poster, är antikviteter anses vara skatter värde av förvaringen. Antikviteter är samlarobjekt som liknar en persons förflutna och kan också utgöra en stor del av sin familjs historia. Dessa poster är ganska gamla och förtjänar mycket särskild omsorg från dem som håller dem. Vissa objekt är också mycket dyra, så skadar dem på grund av vårdslöshet eller missbruk är deprimerande. Bra förvaring och hantering är nyckeln till att bevara dina antikviteter. Gör så här:

Hur ska förvaras antikviteter. Övervaka temperatur och luftfuktighet nivåer förvaringsutrymmen.
Hur ska förvaras antikviteter. Övervaka temperatur och luftfuktighet nivåer förvaringsutrymmen.

  • Övervaka temperatur och luftfuktighet nivåer förvaringsutrymmen. En temperaturstyrd plats är den bästa platsen att förvara antikviteter. Plötsliga förändringar i rumstemperaturen påskynda försämringen av antikviteter. Specifikt erbjudanden hög luftfuktighet mycket skada för dem. Garage, vindar, platser nära eldstäder samt källare är värsta möjliga platser att lagra antikviteter.
Det bör finnas lämplig plats luftkonditionering eller värme för att lagra sådana värdesaker. Att hyra en temperaturstyrd lagringsutrymmet är ganska dyra. Lagra dina antikviteter på oanvända delen av ditt hem är ett bättre och billigare sätt alternativ.
  • Förvara små antika objekt i låsta skåp och förseglade lådor där skadedjur inte kan infiltrera. Skadedjursangreppet är förmodligen nästa stora hotet för antikviteter. Malar kan förstöra täcken och vintage kläder. Antik trä också kan tuggas bort av termiter, råttor och till och med husdjur. Spillning från andra skadedjur såsom kackerlackor skadar också antikviteter. Också använda anti-skadedjur åtgärder som gift och råtta fällor för att minimera hotet mot dina värdesaker.
  • Skydda antikviteter från exponering för solljus. Den vanligaste solljus kan blekna trä, vintage tyger och porslin. Dessa poster bör förvaras i ett ljus-kontrollerad rum med mörka skuggade gardiner för fönstren för att förhindra skadlig solljus från att skada dina antikviteter.
  • Wrap i syrafritt papper vintage tyger som täcken och kläder för att förhindra ytterligare skador från sura innehåll som finns på annat papper. Gamla tidningar kan användas för att skydda antikviteter om posterna lindas av en påse eller låda. Tidningar och bläcket på pappret innehåller syror som ytterligare kommer att försämras din antika tiden. Även utskriften kan hålla fast vid din oförpackade antik orsakar mer skada än nytta.
  • Använd bubbelplast eller polystyren marker för att ytterligare skydda lösa antikviteter och förhindra dem från att skramla i lådan. Små antikviteter bör förvaras på rätt stark och robust lådor. Undvik att använda pre utbredda rutor för dessa tidigare kan ha skadats, lägga ytterligare risk i genomförandet rutorna. En inventering av dina antikviteter är mycket hjälpsam, särskilt för små saker såsom krukmakerier och rätter. Lådor som lagrar dina antikviteter bör vara ordentligt märkt.
  • Söka flytta företagens hjälp inslagning objekten. Företag som hanterar rörelse och lagring har en hel del kompetens inom rätt omslag antikviteter. Dessa människor är de bästa personerna att söka råd om du behöver hjälp.

Medan vissa behöver en expertråd om att hantera sådana känsliga poster, andra behöver bara enkel engagemang och passion för hantering antikviteter. Denna insamling bör förvaras på rätt sätt för att säkerställa lång livslängd och hindra dem från försämring över tid.