E2a

Hur sätta upp mål för ditt kreativa liv

Spring inte iväg! det är mycket enklare än du tror ...

Bara omnämnandet av mål eller planering är oftast tillräckligt för att skicka de flesta artister som kör för omslaget till säkerheten för ett varmt täcke. Den främsta invändningen och rädsla uppstår från de restriktioner och begränsningar som målarbete innebär. Den romantiska bilden av konstnären - oavsett om du är en författare, målare, skulptör, låtskrivare eller någon annan typ av skapande konstnär - antyder att du bör vara fri att experimentera och utforska, skapa som din musa tar dig, obegränsad av eventuella begränsningar som samhället kan försöka införa.

Men målarbete behöver inte vara begränsande. I själva verket kan det vara otroligt befriande och frigöra. När du vet vart du är på väg, är du fri att fokusera din energi helt på att skapa utan att oroa dig varför du gör det du gör och vart du är på väg.

Hur sätta upp mål för ditt kreativa liv. Vilka är dina kreativa drömmar?
Hur sätta upp mål för ditt kreativa liv. Vilka är dina kreativa drömmar?

Här är en smärtfri 5-steg plan för att sätta mål för din kreativa framtid:

  1. Vilka är dina kreativa drömmar? Ta ett stort papper och skriv i centrum "min kreativa drömmar." Sedan fylla sidan med ord och bilder som representerar din ultimata kreativa drömmar. Var så fantasifulla och fria som möjligt, sikta högt, inte vara blyg och blygsam. Detta första steg är bara för att få din kreativitet flödar och i kontakt med vad du verkligen vill i ditt kreativa liv.
  2. Är dessa verkligen dina drömmar? Detta är ett avgörande steg. Vi hakar ofta på underbara drömmar och ambitioner som vi tycker är "bäst" för oss, men egentligen är de inte vårt eget. De är faktiskt de saker som våra föräldrar, våra arbetskamrater eller våra vänner tycker är bäst för oss. Var fullständigt ärlig mot dig själv. Vilken av de drömmar du skrev i steg 1 är faktiskt helt ditt eget?
  3. Vad kommer att nå dessa kreativa drömmar ge dig? Detta steg är att ansluta med dina drömmar och mål så starkt som möjligt. Hur kommer ditt liv att se ut när du har nått dem? Hur kommer ditt liv vara annorlunda? Hur kommer det att ha förändrats till det bättre? Hur kommer du att känna annorlunda från hur du gör nu? Detta kommer att hjälpa dig att inse vilka mål du absolut måste nå ...
  4. När kommer du att uppnå dessa mål? Det är orealistiskt att förvänta sig att kunna ställa 20 kreativa mål och nå dem alla med nästa helg. För vart och ett av dina mål, fastställa en rimlig tid när du vill nå dem. Vissa kan vara en månad, kan vissa vara 10 år. Var realistisk men vara ambitiös och litar på att när du är fokuserad, kan du göra mer än du tror att du kan.
  5. Ta ditt första steg i dag. Plocka bara 3 av de mål eller drömmar du har kommit upp med och verkligen förbundna med. För vart och ett av dessa, vilka tre möjliga steg för att flytta dig framåt kan du ta under de närmaste 48 timmarna? De behöver inte vara stora steg, bara ett sätt att få dig lite närmare dina kreativa drömmar och stärka din tro på att du kan nå dem.

Detta 5-steg plan är ett bra sätt att börja sätta och nå de kreativa drömmar du längtar att nå i ditt liv. När du har en klarare bild av var du är på väg, kommer du att kanalisera naturligt din energi, fokus och insatser i samma riktning. Skapa blir lättare, kommer din motivation att öka och du kommer att dra ut på tiden mindre.

Spring inte iväg! det är mycket enklare än du tror ... Är dessa verkligen dina drömmar?
Spring inte iväg! det är mycket enklare än du tror ... Är dessa verkligen dina drömmar?

Ett sista tips: Våra drömmar och mål förändras när vi utvecklas och blir mer erfaren och mer kunnig om oss själva och vad vi är kapabla till.

Så upprepa denna teknik målarbete varje månad eller två för att hålla kontakten med de mål som verkligen är viktigt för dig. Det är helt naturligt att dina mål kommer att förändra något, blir mer specifik och så vidare. Vad är viktigast är att du hålla kontakten med dina drömmar eftersom de utvecklas och inte strävar efter något du ville ha 3 år sedan men nu har betydligt mindre intresse i att gå mot.

Där, en målformulering teknik du kan sätta in åtgärder i dag. Det var inte alltför smärtsamt trots allt, var det?