E2a

Hur samla serier

Serietidningar för många människor är trevlig läsning material men för andra är de värdefulla konstverk värd att samlas in och bevaras. Om du fallion den sistnämnda kategorin och ännu överväger att starta din egen samling av serier, följ motsvarande poster.

Hur samla serier. Bestäm din anledning för att samla.
Hur samla serier. Bestäm din anledning för att samla.

  • Bestäm din anledning för att samla. Vissa människor är efter vinst, andra för nöjes läsning, och det finns samlare som inte läser en enda komiska i sin samling. Etablera varför du samlar serier i första hand kommer att ge dig idéer om vad man ska leta efter och hur man får dem. Till exempel faktorer som prisguider, kvalitet och komisk betygskriterier finns saker du bör bekanta sig med om du ska samla för vinst. Du måste veta vilka serier ökar och minskar i värde, och vara lyhörd om tillståndet hos det material som definierar betygssystemet och naturligtvis sällsynthet, och historiska betydelse.
  • Välj serier enligt ditt intresse. Det blir ganska lätt att göra detta efter att etablera din anledning för att starta en insamling. Om det är för din egen njutning, kan du köpa helt enkelt olika typer av serier som du är förtjust i läsning. Men om du ska sälja, måste du överväga vilken mängd serietidningar är mer benägna att bli köps av din målgrupp - dina vänner, ivrig komiska läsare, och co-samlare från olika platser. Kom ihåg att världen av serier handlar inte bara om superhjältar. Genrer tillgängliga är barn, vuxen, humor, fantasi, romantik, action och äventyr, alternativ, manga, etc. Numera manga serietidningar som ursprungligen japanska och översattes till engelska i Europa blir väsentligt populära att de är eftertraktade i många andra länder.
  • Vet var att få dem. I denna dag och ålder, ingenting är för svårt att hitta. Du kan få även de sällsynta och vintage serietidningar utan att få ut ur ditt hus. Internet gör det möjligt tillsammans med online-marknadsplatser som e-Bay, Amazon och komiska samlarobjekt webbplatser. Traditionellt kan du dock köpa fortfarande serier från en lokal eller specialitet butik där du kan personligen se skicket på materialet. Du kan också placera pre-beställningar och få rabatter från lokala butiker och grossister.

En av de viktigaste saker du måste veta som en serietidning samlare är hur du lagrar din samling ordentligt. För att bibehålla värdet på dina serietidningar bör du satsa på en kvalitet skyddsduk såsom Mylar. Köp eller bygga en skräddarsydd serietidning ruta där du kan placera din samling i vertikalt läge. Det är också bäst att hålla en inventering av din samling via Excel eller något annat program på datorn, särskilt om du redan har en stor samling av serietidningar. Det kommer att bli lättare att kategorisera serier enligt deras genre, skick och pris.