E2a

Hur samla Madame Alexander Dolls

Madame Alexander samlarobjekt dockor blev på modet på 1920-talet och fortfarande fortsätter att fascinera barn över hela världen idag. Dessa dockor inte bara inspirerar kärleken i dess ägare, det också bränsle deras tendens att samla. Det är inte ovanligt att hitta små flickor och mormödrar dela sina Madame Alexander docka samlingar. Här är några samlar tips för dem som vill starta eller precis har börjat sin Madame Alexander docka samling.

  • Bestäm vilken typ av Madame Alexander Dolls du vill samla in. Madame Alexander började göra dockor baserade på litterära karaktärer. Denna fokusering gick förlorat under åren och nu har företaget leka med dockor och dockor bebis. Du kan välja att samla alla typer av Madame Alexander dockor eller du kan fokusera din samling på en linje av dockan. Innan ett val, gå till webbplatsen för företaget, MadameAlexander.com, och bekanta dig med de olika typer av dockor som bolaget nu producerar. Det kommer att hjälpa dig att komma med ett tema för dig docka samling. Den auktionssajten eBay har en underbar guide om att köpa Madame Alexander dockor.
  • Köp Madame Alexander dockor. Den idealiska platsen för dig att köpa din första Madame Alexander docka är en Madame Alexander butik eller via sin webbplats. De 8-tums samlarobjekt dockor skulle kosta dig runt 55€ medan de dyraste samlarobjekt dockor kan ställa dig tillbaka runt 100€. Medan du är på webbplatsen, skapa en önskelista med dockorna som du vill ha och dela den med familj och vänner. Du kan få en docka eller två genom detta.
  • Tyvärr, du kan inte köpa antika Madame Alexander Dolls via bolagets hemsida. För detta kommer du att hitta enskilda säljare på eBay, Amazon och andra ansedda online butiker. Du kan också försöka leta efter dessa dockor i loppisar och loppmarknader.
  • Gå med i Madame Alexander docka Club (MADC). Detta är ett bra ställe att få råd och tips om att bygga din docka samlingen. Det kommer också att du kan ansluta och binda med andra älskare och samlare av Madame Alexander dockor. Fast på något sätt anslutna till företaget, stödjer Madame Alexander alla mADC händelser och ger det stöd när det behövs. Du kan även handla på MADC webbplats för artiklar för att lägga till din samling.
  • Plan för vård av dina dockor. Du kan inte lämna din Madame Alexander dockor ligger på golvet eller samlar damm i mantel. Det måste finnas ett skåp eller vitrinskåp som avsatts för dina dockor så att de kommer att ha sitt eget hem. Du måste också lära dig hur man korrekt vård för dig dockor. Du kan hitta en officiell guide till att ta hand om dina dockor på Madame Alexander webbplats.

Hur samla Madame Alexander Dolls. Bestäm vilken typ av Madame Alexander Dolls du vill samla in.
Hur samla Madame Alexander Dolls. Bestäm vilken typ av Madame Alexander Dolls du vill samla in.

Samla Madame Alexander dockor är ett roligt sätt för unga och gamla medlemmar av familjen att hålla ihop. Med rätt skötsel och förvaring, kan en Madame Alexander docka samling pågå genom många generationer.