E2a

Hur samla cameo glas

Cameo glaset är, av någon standard, utsökt

Cameo glaset är, av någon standard, utsökt. Det anses som ett glas konst. Men att göra en cameo glas innebär mycket hårt arbete och uppfinningsrikedom.

Först skikt av underbart färgade glasögon sammansvetsade. Därefter är skikten antingen minutiöst etsas eller huggen. Mönstren är oftast ogenomskinliga siffror medan motiven är också lämpligt mot en färgad bakgrund, ofta förbluffande mörk. Tekniken med att skapa en cameo glas först ses i 30 f.Kr. Det var nödvändigt en gammal romersk konstform. Även om tekniken redan dramatiskt utvecklats under århundraden förblev cameo glas eftertraktad fram till idag.

Här är några av riktlinjer för att göra din cameo glas samling oklanderlig:

Hur samla cameo glas. Vara förtrogen med den specifika teknik som används vid framställning av cameo glaset.
Hur samla cameo glas. Vara förtrogen med den specifika teknik som används vid framställning av cameo glaset.

Vara förtrogen med den specifika teknik som används vid framställning av cameo glaset. Självfallet, snidade bitar med hjälp av verktyg skulle värderas högre. Den uttömmande ansträngning investerat i att producera dem skulle definitivt markera sitt värde. Samtidigt var mer moderna stycken antingen etsas med syra eller skapat med sandblästring.

Vet "mer" värdefulla föremål

Vet "mer" värdefulla föremål. Samlare springa efter de plagg som är tillverkade av framstående konstnärer cameo glas, bröderna George och Thomas Woodall. För cirka 30 år, var de anställda av Thomas Webb & Sons, en ansedd brittisk glas Corporation under sina glansdagar. De skapelser gjorda av Woodalls ansågs unik och oöverträffad. Varje bit utnyttjas så mycket som sju skikt. Varje skikt är en distinkt typ av glas. Även om vissa samlare är glada att äga ens bara en av mass-producerade Webb cameo glasögon, vissa är villiga att betala en vacker belopp för en undertecknad bit av Woodalls.

Samlare älskar också den kollektiva verk av fransmän Emile Galle och Antonin Daum. De var de välkända cameo glaskonstnärer under 19th century. Deras tidigare, mer pekas ut bitar skapades av klara glas. De färgades med emalj och accenter med antingen traditionell eller patriotiska symboler i Nancy, Frankrike. De mer värdefulla bitar är de undertecknats av Galle. Men de bitar som är markerade med en stjärna bredvid namnet är alltför dyr. Dessa bitar har gjort för att fira sin tionde död årsjubileum 1904. Vid Daum, är hans signerade verk med kors Lorraine anses sällsynta fynd.

Lär dig att upptäcka en falsk

Lär dig hur platsen en falsk. Lyxig konst glasbitar är heta objekt. Enkelt uttryckt, deras förfalskningar överflöd. Framför allt, var en hel del Galle och Daum verk kopieras. Lyckligtvis, originalen är makalös. Till exempel skulle de falska aldrig att kunna efterlikna den fria formen i de ursprungliga verken. De designförslag också till synes saknar stil. Säg, vill du kontrollera en bit görs av Galle. Fokusera på hans favorit motiv - blommor och landskap. Om du tittar noga, skulle du märka att bladverk, även de blomblad, är beundrad för sina sofistikerade detaljer.

Cameo glaset är, av någon standard, utsökt. Vet "mer" värdefulla föremål.
Cameo glaset är, av någon standard, utsökt. Vet "mer" värdefulla föremål.

Gå med online-grupper av cameo glas entusiaster att lära sig mer om hobby. Också vara beredd att ordentligt lagra och skydda dina pjäser. I själva verket borde deras värde enbart ge dig tillräckligt skäl för att planera var att hålla dem.