E2a

Hur restring en basgitarr

Äga en basgitarr kräver att du vet hur man underhåller det ordentligt

Äga en basgitarr kräver att du vet hur man underhåller det ordentligt. En av de många överväganden som du måste ta hänsyn till är den restringing din basgitarr. Genom att göra så, hålla dig ditt instrument fungerar och låt det låter bra. Vet hur man restring en basgitarr genom att följa dessa steg:

  • Få dina saker redo. Bortsett från elbasen, måste du också redo bassträngarna, elektronisk bas-tuner, mjuk trasa och avbitare.
  • Ta den gamla bassträngar bort. Du kan ta den gamla bassträngar bort genom att vrida tuning pegs medurs. När strängarna redan lossas, blir det mycket enkelt för dig att ta strängarna av.
  • Rengör ditt instrument. Efter avlägsnandet av strängar, rengöra ditt instrument så noggrant som möjligt. Koncentrera dig på banden av basgitarr. Tänk på att det kan vara en ansamling av smuts om instrumentet ofta spelat med. Att ta gunk ur banden, använd en mjuk trasa för att gnugga. Det finns dukar som är speciellt gjorda för rengöring stöd för basgitarrer. Guitar butiker erbjuder normalt denna typ av produkt.
  • Infoga ersättningssträngar. Börja från lägsta strängen till den högsta strängen. Se till att du sätter varje byte sträng i lämpligt hål eller slits som kan hittas på bryggan på ditt instrument. Glöm inte att dra ersättningssträngen uppåt rubrik till spindeldockan av basgitarr. Spänningar måste beaktas när man drar i snöret uppåt.
  • Klipp överskottet av strängarna. Med hjälp av avbitare som är kapabel att skära överskottet av strängen, skär strängen till dess lämplig längd. De ersättningssträngar du har köpt är avsiktligt längre än vad du verkligen behöver. Ett alternativt sätt att göra detta är att mäta längden på den gamla strängen först för dig att ha ett underlag för hur länge ersättningssträngar ska klippas. Detta är ett säkrare mått, though.
  • Rulla upp snöret. Placera strängen du har klippt in i hålet som är beläget på den övre delen av tuning stolpen. Kom ihåg att ha strängen böjd i rät vinkel för korrekt avveckling av tuning peg. Linda upp med omsorg och precision. Spänningar måste fortfarande utövas på varje sträng. För varje nästa omslag av strängen, måste att gå under den föregående. Arbetet med de andra strängarna genom att göra avvecklingen.
  • Har din bas trimmad. Efter tillsats av ersättningssträngar för basgitarr, måste du föra instrumentet tillbaka i samklang med trimma den. Anslut instrumentet till stämapparat för att göra detta.


Hur restring en basgitarr. Ta den gamla bassträngar bort.
Hur restring en basgitarr. Ta den gamla bassträngar bort.

Ju bättre du har restrung elbasen, ju längre tid du har på att spela det utan alltför mycket krångel. Så länge du håller instrumentet rent och alltid i bra skick, det finns ingen anledning att restring det alltför ofta.