E2a

Hur producerar grime musik

Grime är en typ av musik som finner sina rötter i Storbritannien och är en blandad blandning av reggae hip hop, soul, och förmodligen andra musikstilar också. Termen grime kan ha hämtats från den råa kvaliteten på ljud som gör det vad det är. Vad det tar är i flera delar från musikstilar och lägg i en liten bit av musikaliska kunnande för att komma med sin egen version. Det är snabbt ökar i popularitet med människor som uppskattar den här typen av musik, främst den yngre generationen. Även lite mer komplicerat än andra, är Grime musiken inte så svårt att producera så vissa skulle misstänka.

  • Bekanta dig med grime. Lyssna på grime musik. Som i någon annan genre, måste du förstå vad som händer i sitt skapande och vilken riktning det tar. Det finns inget sätt du kan producera något bra om du inte har en riktig uppfattning om vad det där handlar om. De säger att med grime musik, måste du tala sanning och uttrycka hur du känner eller vad du ser. Detta är allt beroende på hur konstnären ser sitt eget liv, i sina egna perspektiv. Kvarvarande verklig för sig själv är en viktig del. En bra idé skulle vara att studera det senaste inom hip hop i Storbritannien genom att besöka smuts sajter på nätet. På så sätt får du visualisera och höra vad musiken handlar om.
  • Använd din dator. Datorn har gjort livet så mycket enklare på så många sätt, och du kan använda det skapa alla ljud du kan tänka dig i att skapa musik. Det finns flera program tillgängliga för dig att välja från och producera professionella ljud du letar efter. Även om det finns specialiserade studios som gör det åt dig, kan du spara en hel del om i form av pengar eller tid, att göra det på egen hand. Ta en bra hård titt på allt som datorn har att erbjuda dig och använda dem för att fungera till din fördel.
  • Sök efter dina artister. En rappare speciella stil kan antingen arbeta för eller inte i grime musik. Se till att du har möjlighet att hitta en rappare som kommer att komplettera ljudet av din grime. Lyssna på olika artister och leta efter någon som kan leverera det bästa, i enlighet med den distinkta grime beat. Rappare kan tyckas alla samma för dig, men du kommer att bli förvånad över att veta att vissa bara inte kan låta rätt för grime. Det är viktigt att ha ett bra öra för att göra ett bra val.


Hur producerar grime musik. Bekanta dig med grime.
Hur producerar grime musik. Bekanta dig med grime.

Lite forskning och en del experimenterande på din dator kan hjälpa dig att skapa en bra bit av grime musik. Det kan mycket väl bli missförstådd i vissa sektorer eller mycket beröm i andra, men det utgör ett stort antal unga människor att uttrycka sig fritt genom sin musik, vilket är vad musik egentligen handlar om. Det finns inga regler i uttryck och om smuts fungerar bra för andra, då den gör vad den har satt att göra.