E2a

Hur polera aluminium på en buffert hjul

De flesta människor är stolta över att kunna polera aluminium delar av sin bil för hand. Men att kunna använda en buffert hjul och skickligt styra den för att få en glänsande polish till bilens delar är en färdighet värt att utveckla. Medan idén att använda en verklig maskin för att polera kan verka skrämmande för vissa, det finns flera förslag på sätt att göra det utan att behöva oroa sig alltför mycket.

  • Innan du börjar på faktisk polering, identifiera om aluminium del du vill polera kräver något så omfattande som en buffert hjul. Ett bra snabbt sätt att kontrollera är att inspektera ytan av själva metallen. En smidig tillstånd skulle reflektera ljus fint och kräver bara lite tvål, vatten och en runda hands polering. En icke-slät yta till metall, med en knappt märkbar studsar ljuset mot dess yta, skulle vara den typ av aluminium som kommer att vara i behov av en buffert hjulets touch.
  • Observera om den typ av aluminium med eller utan beläggning. Obelagd aluminium bäst ges en lumpskiva polering jämfört med belagda sådana. Belagda de behöver bara handen-baserade tvätt med tvål och vatten för det mesta, eftersom de är gjorda för att vara mer resistenta mot smuts och grime.
  • Tänk på vikten av säkerhet. Eftersom en buffert hjul kommer att röra sig i höga hastigheter och trycks mot en smutsig metallyta, är det ganska troligt att hjulet kan starta i liten skala skräp och liknande partiklar. Ett par skyddsglasögon och handskar är mycket viktigt. Det hjälper också att ha många gamla kläder, som kan tjäna som bomull-baserade trasor vid behov. När du arbetar med buffert hjulet alltid stänga hjulet under perioder du fokuserar på något annat. Aldrig lämna den igång och untended.
  • Tripoli är en vanlig polering förening som används för att få tillbaka glansen av aluminium. Det är en hård substans dock så vara säker på att hjulet tur kastar skräp bort från dig. Applicera ämnet till objektet först, innan du slår på lumpskiva. Sedan med lumpskiva igång försiktigt föra föremålet tillräckligt nära hjulet så att den polerande sidan är i kontakt med hjulet, utan hjulet pressas alltför mycket mot objektet. Känn dig fri att lägga till Tripoli när så önskas.
  • Förväxla inte lumpskiva del för polering delen. Polering tenderar att göra en metall ser mattare med vita ränder över metallens yta. När du är klar med polering hjulet, är det dags att stänga av hjulet och använd en ren trasa för att torka bort allt överflödigt polermedel och börja polera området väl. Växla till mjukare bomull hjulet för att förbereda för själva poleringen. En polering förening såsom rouge kan användas, men alltid komma ihåg att föreningarna alltid appliceras på objektet och aldrig direkt till hjulet.
  • För svårare att nå områden, se om du kan använda en mini-Power Ball buffert. Dessa har skum som fungerar mycket bra med svårare att nå områden.


Hur polera aluminium på en buffert hjul. Innan du börjar på faktisk polering.
Hur polera aluminium på en buffert hjul. Innan du börjar på faktisk polering.

Var försiktig på hur snabbt du ställer in polering hjulet och hur nära du håller objektet till hjulet. Tänk på att ständig kontakt alstrar värme, så alltid vara försiktig.