E2a

Hur plat aggressivt på floppen i Limit Texas Hold ' em

Selektiv aggressivitet är nyckeln till effektiv pokerspel

Selektiv aggressivitet är nyckeln till effektiv pokerspel, och Limit Texas Hold'em är inget undantag. Spela en attackerande stil är mycket mer effektiv än en defensiv, så att du kan vinna mycket oftare än korten gör att du kan. Däremot kan spela en vild, schakal stil också bli ditt fall, så finns det några riktlinjer att tänka på när du sträcker dig efter dina marker. Det rekommenderas att du har en grundläggande kunskap om tävlingsspel innan du fortsätter.

Hur plat aggressivt på floppen i Limit Texas Hold ' em. Visste du höjer före floppen?
Hur plat aggressivt på floppen i Limit Texas Hold ' em. Visste du höjer före floppen?

  1. Visste du höjer före floppen? Mot en motståndare, är det ofta en bra idé att gå vidare och satsa på floppen, nästan oavsett vad som slog. Genom att konsekvent vara aggressiv är din motståndare tvingas att antingen ha en hand eller re-raise och bluffa dig. Hålla starkt tryck är viktigt. Kom ihåg, två av tre gånger en enda motståndare kommer att ha missat floppen. Använd denna statistik till din fördel. Mot flera motståndare, där någon är mer benägna att ha gjort en hand, bör du vara mer motståndskraftiga mot vadslagning utan att träffa floppen. När du bluffar, vill du sällan att åter höjas och tvingades att lägga sig.
  2. Har du top pair? Om du gör det, bör du satsa oftast med eller utan en bra kicker. Detta ger dig möjlighet att samla information. VISSTE DU motståndare ringa alla du? De har förmodligen drar, mellersta-par de hoppas kunna förbättra, eller topp-par med en skräp kicker. Som handen fortskrider, tänk möjligt drar dina motståndare har. Om de gör sina drag, bet, men planerar att släppa om det höjs. Om ingen drar drabbades, hålla på vadslagning, har du förmodligen den bästa handen. Var du upp? Ompröva. Med en stark kicker, överväga att åter höja för att samla mer information. Om satsningen är utjämnade du inte kan vara nöjd med bara topp-par, och du bör omvärdera igen på turn.
  3. Har du mellanpar? Mellersta paret är starkare mot färre motståndare, och är allmänt värt att satsa. Om höjs, kan du se om du har odds att syna din 5-out oavgjort, och du kan planera på att släppa om råmark. Självklart, om du misstänker att din motståndare är på ett drag, bör du ringa ner om inte din motståndare sannolikt har förbättrats.
  4. Satsa oftare i position. Position är den näst viktigaste faktorn bredvid korten. Att vara i position innebär att du kommer att kunna agera med kunskap om dina motspelare fast i minnet, och kan agera därefter. Gjorde en spelare satsning och en annan höjning? Du borde nog komma ur handen om du inte har nötterna eller ett drag till den bästa handen, och de korrekta odds att syna. Satsa mindre ofta när du är ur position om du inte har en stark hand, i vilket fall du kan satsa med avsikt att åter höja när upphöjda, eller så kan du checka-höja.
  5. Använd din motståndares angrepp mot dem. När du träffar monster händer ur position, stämmer det ofta att kontrollera aggressiva motståndare. Låt dem spela för dig. Om du tror att din motståndare är disciplinerad och villiga att släppa om du visar motstånd, ringa floppen, kontrollera sväng, och sedan höja sin insats.
  6. Kom ihåg, är framgångsrik limit poker om att vinna en eller två satsningar i timmen. Vill du pröva att mjölka din motståndares små misstag samtidigt inte göra något själv. Naturligtvis vill du också tvinga dina motståndare att göra stora misstag, men det är oftast deras dåliga spel snarare än spektakulära spel på din egen del. Betting ofta kommer att spricka mest amatör motståndare som inte vet hur man försvarar sig mot dig, så spela aggressivt och vänta på möjligheter att kasta.