E2a

Hur passar rör för prestanda halsdukar

För att dämpa eller minska ljud från avgasrör från fordon, ljuddämpare installerade. Dessa ljuddämpare är faktiskt monterade inuti avgasrören att begränsa ljudvibrationer via ljuddämpare "resonanskammare. Med den senaste tidens inriktningen i regeringen samt orsakar orienterade grupper för att minimera inte bara luft men ljudet föroreningar, har prestanda halsdukar blivit en välkommen en utveckling för bilister, särskilt för dem som äger tidigare typer av motorfordon

Montering av avgasrör för prestanda halsdukar är en färdighet som är känd endast av motoriska servicepersonal. Men du kan också lära sig det genom observation och praktik om du har vänner som arbetar inom fordonsindustrin. För att få några tips om hur att passa rör för prestanda halsdukar, läs följande förslag:

Hur passar rör för prestanda halsdukar. Vet de olika typerna och ståndpunkter ljuddämpare.
Hur passar rör för prestanda halsdukar. Vet de olika typerna och ståndpunkter ljuddämpare.
  • Vet de olika typerna och ståndpunkter ljuddämpare. För dieseldrivna lastbilar är ljuddämpare monteras vertikalt och tvären under den främre hytten. Med motorcyklar, är den så kallade "Raygun" typ av ljuddämpare som är långa och rundade fat som möter vid båda ändarna av röret populärt används. Som för bilar, är ljuddämpare fästa horisontellt baktill där motorn röret av fordonet är förenad.
  • Mät diametern på avgasröret på din bil. Se till att storleken av ljuddämparen är precis rätt att passa in i röret. Göra vissa justeringar om det behövs genom att skaka av röret för att rymma ljuddämparen tillräckligt bra. Naturligtvis, desto större avgasrör, större ljuddämparen som behövs.
  • Satsa på god kvalitet halsdukar för att säkerställa god prestanda. Det kan kosta dig lite mer än en vanlig ljuddämpare, men Flow huvudvarumärket ljuddämpare ger optimal prestanda därmed varje extra dollar som spenderas är värt dess värde.
  • Söka hjälp av aficionados racerbil för råd om hur du kan passa röret bilens ljuddämpare. Som det är, vet en erfaren kollega vad han gör. Om du aldrig har provat montering prestanda halsdukar i bilens avgasrör, är det ett måste att du låter någon kunnig inom detta område hjälpa dig om inte direkt göra jobbet åt dig.
  • Placera röret på mitten så att du kan röra sig mer fritt när du passar ljuddämparna. De flesta avgasrören ligger antingen på höger eller vänster sida av bilen. Men med röret nära hörnet, montering det kan vara en utmaning. Flyttning röret i mitten gör att du kan passa in större prestanda halsdukar eftersom du har mer utrymme att arbeta på.
  • Konvertera röret till önskad diameter. Kom ihåg att den bredare röret är, desto starkare ljud det avger, och den större ljuddämparen behövs för att tysta ner. Det hjälper om du byter ut röret med en mindre, så att du inte behöver passa in stora halsdukar att absorbera ljudet.
  • Provkör bilen för att avgöra om du gjorde ett bra jobb att utrusta röret till bilen ljuddämpare. Begära godkännande från din lokala Transportstyrelsen om din bil går ljudnivån tillåtet enligt lag.

Rörkoppling för prestanda halsdukar är inte en människa jobb

Rörkoppling för prestanda halsdukar är inte en människa jobb. Du måste ha en assistent som kommer att hålla röret och ljuddämparen som du försöker arbetet med att utrusta dem tillsammans. Undvik att använda gamla och används ljuddämpare som de kommer att slitas ut lätt i tid. Röret också måste vara rost fri så det inte kommer att ge vika när fästa på ljuddämpare.