E2a

Hur organisera bibliotek lagring

Organisera bibliotek lagring är inte så lätt uppgift

Organisera bibliotek lagring är inte så lätt uppgift, särskilt om du har en omfattande samling som du vill arrangera. Du kan organisera dina böcker, CD, DVD och andra samlingar. Det kommer att vara till hjälp om du har skåp, ställningar bibliotek eller torn bibliotek som du kan placera dem i. Du kan sätta in dessa i ett förråd, så att du bara behöver gå till ett ställe när du behöver något från ditt bibliotek.

Här är några tips på hur man organiserar ditt bibliotek lagring:

Hur organisera bibliotek lagring. Organisera dina objekt.
Hur organisera bibliotek lagring. Organisera dina objekt.

  1. Bibliotek enheter. Kontrollera att du har tillräckligt med biblioteksenheter att rymma alla objekt i din samling eller biblioteket. Rengör biblioteksenheter. Det är lämpligt att du använder hylla liners så att det blir lättare för dig att rengöra när damm har samlats. Detta kommer också att förhindra att dina biblioteksenheter från att bli alltför smutsiga.
  2. Organisera dina objekt. Nästa sak du behöver göra är att organisera dina objekt. Sortera ut CD-skivor från DVD-skivor och tidskrifter från böckerna. Lägg alla samma objekt tillsammans. Det är också bra att ha en ren trasa så att du kan damma av och rengör föremål medan du sorterar dem. Kontrollera att CD-och DVD-skivor innehåller rätt diskar inuti.
  3. Börja organisera. När alla objekt i din samling är rena, kan du börja sätta dem på dina enheter bibliotek lagring. Du kan ordna tidningarna efter datum så att det kan vara lätt för dig när du letar efter något. För böcker, är det bra att ordna dem i alfabetisk ordning efter författare, precis som i bokhandeln. På så sätt kommer alla böcker som görs av samma författare vara tillsammans. Du kan göra detta för CD-skivor också. För DVD-skivor du kan ordna dem alfabetiskt efter titel. Detta kommer att göra det lättare för dig att hitta den film du letar efter.
  4. Etiketter. När du är klar med att sortera ut alla din samling kan du börja sätta etiketter på minnen. Du kan bara märka där varje bokstav i alfabetet börjar, så att det blir lätt för dig att se var du kommer att börja leta när du söker efter något. Du kan använda enkla etiketter eller du kan också skapa mönster.
  5. Frimärken. Om många av dina vänner lånar dina böcker och andra samlingar, kan du märka dem genom att ha en egen stämpel med ditt namn gjort. Du kan stämpla ditt namn på första sidan av varje bok som du äger, så att de kommer ihåg att återvända vad de lånat från dig.

Dessa är de tips om hur du kan organisera ditt bibliotek lagring

Dessa är de tips om hur du kan organisera ditt bibliotek lagring. Det är en bra idé att organisera din samling så att du inte kommer att slösa tid när du letar efter något specifikt. Detta är också till hjälp för att hålla din plats ren så att dina saker inte kommer att spridas runt.